Москва реагира остро на инцидента между ирански плавателни съдове и

...
Москва реагира остро на инцидента между ирански плавателни съдове и
Коментари Харесай

Москва определи като „възмутителни“ действията на Великобритания в Ормузкия проток

Москва реагира остро на случая сред ирански плавателни съдове и английски танкер в Ормузкия пролив. Русия дефинира като " възмутителни " дейностите на Англия. Рискът от директна борба в района към границите на Иран се усилва след последните събития с английския петролен танкер в четвъртък, съобщи заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков, представен от ТАСС. По думите му обстановката е извънредно тревожна. Убедени сме, че в съответните условия рискът от директен конфликт напоследък се ускори, което прави предвиждането на бъдещите събития в региона много комплицирано, съобщи Рябков.
Според Москва повода за напрежението е целенасочената линия на Вашингтон към изостряне на обстановката в региона към Иран. По думите на Рябков жителите на Иран са показали стратегическо търпени за извънредно дълго време. Сега те показват разграничаване от тази обстановка, счита съветският зам.-външен министър.
Руският посланик прикани всички страни да проявят политическа воля и да не позволяват обстановката „ да придобие неконтролируем темперамент “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР