Москва. Президентът на Русия Владимир Путин не планира да участва

...
Москва. Президентът на Русия Владимир Путин не планира да участва
Коментари Харесай

ТАСС: Владимир Путин не планира да участва в сесията на Генералната Асамблея на ООН

Москва. Президентът на Русия Владимир Путин не възнамерява да взе участие в тазгодишната сесия на Генералната Асамблея на Организация на обединените нации, която ще се организира през месец септември в Ню Йорк, съобщи ТАСС, базирайки се на думите на представителя на президента Дмитрий Песков.
„ Не, това не е в проектите на президента “, заяви Песков, когато бе запитан дали Путин ще пътува за Съединени американски щати.
Говорителят на президента отхвърли да разяснява самодейността на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който желае да провежда среща на върха на международните водачи в навечерието на първата сесия на Генералната Асамблея на Организация на обединените нации.
Както организация „ Фокус “ към този момент осведоми, Тръмп предлага на тази среща да бъде разисквана възможна промяна на Организацията на обединените народи, а на нея ще участват единствено водачите, които подпишат, състояща се от 10 точки, декларация, в която се съдържа апел към Генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш „ да стартира ефикасна и целесъобразна промяна “ на международната организация.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР