Москва първа съобщи новината: руският президент Владимир Путин е провел

...
Москва първа съобщи новината: руският президент Владимир Путин е провел
Коментари Харесай

Русия търси помощ: Путин разговаря с Меркел за руската ваксина

Москва първа заяви новината: съветският президент Владимир Путин е провел телефонен диалог с немската канцлерка Ангела Меркел за съдействие в битката против пандемията от ковид. При това били наранени най-много " вероятните вероятности за взаимно произвеждане на ваксини ", оповестиха от Кремъл. Малко по-късно за това осведомиха и немските медии. Говорителка на немското държавно управление съобщи през вчерашния ден (6.12.), че канцлерката е изразила неприкритост по въпроса за потреблението на европейски мощности за производството на съветската ваксина.

Проблеми с втората доза в Русия

Този въпрос е бил разискван още през декември от здравните министри на Германия и Русия Йенс Шпан и Михаил Мурашко. Двамата министри се били споразумели за това специалисти от двете страни да стартират договаряния по въпроса, за " да се намерят мощности за взаимното произвеждане на съветската ваксина ". Кремъл твърди, че Меркел и Путин са се споразумели министерствата на опазването на здравето на двете страни, както и други виновни институции да продължат договарянията по въпроса.

Русия беше първата страна в света, която още през август предходната година позволи за приложимост ваксина против ковид, и то без да изчака завършека на последната клинична фаза от тестванията. Ваксинациите със " Спутник V " започнаха при започване на декември. В Русия обаче няма задоволително мощности за бързото произвеждане на огромни количества от имунизацията. За задачите на имунизацията със " Спутник V " са нужни по две дози на човек, които се разграничават по състав, а съветски медии оповестяват, че страната изпитва компликации да създаде задоволително ваксини за втората доза.

В рамките на един месец в Русия бяха имунизирани към 800 000 души. Москва има желание да изнася своята ваксина и в други страни по света, само че за задачата незабавно се нуждае от съдействие в производството. Предвидено е да вземем за пример " Спутник V " в бъдеще да се създава и в Индия.

Комбинация от " Спутник V " и имунизацията на " Астра Зенека "?

Междувременно Руският държавен фонд за директни вложения (РФПИ), който дава отговор за пласмента на " Спутник V " в чужбина, към този момент потърси съдействие и с английския производител " Астра Зенека ": реализирано е било единодушие да се тества композиция от двете ваксини. В рамките на проучването ще се изследва дали имунитетът се покачва, в случай че в първата имунизация се употребява едната ваксина, а във втората - другата.

В Германия и в целия Европейски Съюз сега има дефицит на ваксини, само че от съветска страна надали може да се чака помощ в това отношение, защото съветската ваксина не е получила утвърждение от Европейската организация за надзор над медикаментите (ЕМА). Засега руснаците въобще не са и подавали молба за това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР