Москва. От една седмица жителите на българския град Габрово протестират

...
Москва. От една седмица жителите на българския град Габрово протестират
Коментари Харесай

„Правда.ру“: България се умори от толерантност към циганите

Москва. От една седмица жителите на българския град Габрово стачкуват против толерантността към ромите. Гражданите споделят, че българските управляващи желаят да унищожат страната, написа съветското електронно издание „ Правда.ру “ в материал, показан без редакторска интервенция.

Когато малцинството „ ти се качи на главата “

В българската преса този митинг се характеризира по следния метод: „ хората желаят равни права и отговорности за всички български жители “. Депутатът от ръководещата партия ГЕРБ Николай Сираков счита, че демонстрацията има инертен темперамент, „ хората са недоволни, че ромите получават компенсации и не заплащат налози “, сподели той.
Миналата сряда жителите на Габрово излязоха по улиците, откакто трима роми пребиха чиновник на дребен магазин за хранителни артикули. Полицията арестува нападателите, само че ги освобожди ден по-късно. Според последната информация, двама от тях са били съдени преди този момент. По време на всеобщите улични митинги имаше конфликти с полицията и арести, две нелегално заети от роми къщи бяха изгорени, съгласно 24chasa.bg. Протестиращите желаеха и оставката на кмета на града Таня Христова.
„ Проблемът с ромите не е единствено проблем на град Габрово. Това е проблем на цялата страна. Призовавам партиите да не се заиграват с етническия мир, тъй като границата е доста тънка и рискова “, съобщи Христова.
Постът на Светлана Дончева е необятно представен в обществените мрежи. Габровци „ желаят градът им да бъде изчистен “ от ромите, пристигнали през последните години, написа тя. „ Те (габровци) се оплакват от тяхното наличие, държание, привички и просвета, желаят да видят фрапантни ограничения от страна на управляващите във връзка с контрола над тази група, която не желае да се впише в градския ред. Те желаят да се грижат за децата си и да не мислят че те ще бъдат изгонени от детската площадка от младежи, които са решили да пият бира там. Те желаят да се провиснал в домовете си, да не слушат чалга (поп музика) с децибели до небето “, написа създателят.

Техният девиз - унищожи България

Официалните медии упрекнаха незабавно Дончева в расизъм, само че това не е вест в Еврпейския съюз. В Нидерландия сега разискват случай, в който мигрант от Еритрея изнасилва 11 дами, само че те се опасяват да се оплачат в полицията, с цел да не бъдат упрекнати в расизъм.
Друг габровец написа в коментар в actualno.com, че циганският проблем е единствено един от резултатите на провалената държавна политика. „ Изводът е, че българските политически партии са се провалили изцяло. Те не могат да се занимават с никаква активност в интерес на обществото. Унищожете България! - това е техният девиз “. Читателят изисква цялостна смяна в политическата система, директни избори за държавни органи и опция за бързо реагиране на неуспехите. „ Това може да се случи единствено посредством битка за властта или посредством всеобщ отвод да се гласоподава за партиите и техните представители “, заключава той.
Подобни настроения също не са нещо ново в Европейски Съюз. Във Финландия голям триумф на парламентарните избори предходната неделя реализира Партията на същинските финландци, която почтено признава, че жителите на страната не харесват толерантността към мигрантите с непозната просвета и вяра.
В България управляващите са комплицирани и не могат даже да прокарат една единствена версия на това, което се случва. Така вицепремиерът по икономическа и демографска политика Мариана Николова счита, че в Габрово няма „ етническо напрежение “. За нея е доста значимо, „ събитията да не бъдат политизирани “. „ Циганската интеграция е дълготраен проблем, за който изключителните ограничения наподобява не дават добър резултат “, само че признава, че „ може да се наложи да се създадат някои по-радикални промени в законодателството “.
Според Николова, образованието е от основно значение за интеграцията на циганското население и заради това се оферират „ ограничаващи ограничения за прекъсване на обществените и фамилните помощи, в случай че детето от циганското семейство не посещава учебно заведение “.
Но вицепремиерът Томислав Дончев, някогашни кмет на Габрово, счита, за разлика от Николова, че „ етническото напрежение в Габрово съществува от доста години “. Наскоро бе решено да се разрушат изоставени къщи, които ромите постоянно употребяват нелегално, означи той. Въпреки това има решение - само че няма деяние, считат българите. Между другото, под обявата на Дончев пишат напълно непосредствено за това.

Гневът на българите е понятен, само че „ не е разбираема “ неналичието на ограничения

Гневът на хората е понятен, съобщи българският президент Румен Радев пред кореспонденти във Велико Търново. Цели генерации са израснали в България с възприятие за безотговорност, по тази причина този произвол „ по-тежък “. Държавният глава означи, че главният проблем се корени в беззаконието, което е повсеместен проблем за държаватам като цяло. Невероятно самопризнание за членката на Европейски Съюз, което сме привикнали да преглеждаме като модел на правда и ред.

В резултат от митингите шефът на полицията в Габрово си подаде оставката и обстановката се успокои, само че не за дълго.
Както съобщи пред „ Правда.Ру “ научният помощник към Института за славянистика Георгий Енгейардт, „ казусът с циганската общественост в България постоянно се изостря през последните години “. „ Правителството е притиснато сред недоволството на популацията и невъзможността да се подхващат строги ограничения по отношение на ромите, тъй като се опасява от рецензии от страна на Брюксел “, означи специалистът.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР