Москва няма нищо общо с политическите реклами във Фейсбук, които

...
Москва няма нищо общо с политическите реклами във Фейсбук, които
Коментари Харесай

Кремъл: Москва няма нищо общо с политическите реклами във Фейсбук

Москва няма нищо общо с политическите реклами във " Facebook ", които се счита, че са били за да се повлияе на американските президентски избори през 2016 година

Това съобщи изрично представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от локални медии.

" Ние не знаем кой е поставил рекламите във " Facebook " или по какъв начин, и в никакъв случай не сме го правили. Руската страна в никакъв случай не е взела участие в това ", разясни той пред публицисти.

Американски конгресмени приканиха Федералната изборна комисия да изиска бистрота при рекламирането в обществените мрежи, откакто съветски организации са платили за публикуването на политически реклами по време и след изборите в Съединени американски щати през предходната година.

От " Facebook " оповестиха по-рано този месец, че са разкрили 3000 реклами на стойност 100 000 $ за интервала юни 2015 година - май 2017 година, свързани с подправени профили. Според компанията тези профили са свързвани с Русия.

Повечето от рекламите не се отнасят съответно до американските избори, а са с фокус да засилят общественото и политическо разделяне.

Вчера обществената мрежа заяви, че ще съобщи информацията с рекламите на Конгреса на Съединени американски щати.

Във видео шефът на компанията Марк Зукърбърг разгласи, че ще дават противоречивите реклами на държавни лица, с цел да оказват помощ в продължаващото следствие.

Американският водач Доналд Тръмп разяснява въпроса в " Туитър ".

" Измислицата за Русия продължава, в този момент прибавиха и реклами във " Facebook ". Какво за изцяло предубеденото и непочтено медийно отразяване в интерес на измамницата Хилари? ", написа той.

" Най-голямото въздействие върху нашите избори оказаха подправените новинарски медии, " крещящи " за измамницата Хилари Клинтън...тя беше неприятен претендент ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР