Москва няма да приеме въвеждането на таван на цените на

...
Москва няма да приеме въвеждането на таван на цените на
Коментари Харесай

Песков: Москва няма да приеме въвеждането на таван на цените на руския петрол

Москва няма да одобри въвеждането на таван на цените на съветския нефт. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Дмитрий Песков уточни пред публицисти, че Русия ще разгласи какви действия ще предприеме в отговор на въвеждането на тавана на цените на петрола, откакто бъде изработен съответният разбор. 
Междувременно самостоятелният енергиен специалист Михаил Крутихин прогнозира, че износът на руски петрол ще намалее на половина - по разнообразни оценки с 1,5 до над 2 милиона барела на денонощие. Според него Китай и Индия нямат опция да купуват спомагателни количества. Крутихин каза още, че не чака промени в политиката на ОПЕК след утрешното съвещание на картела. 

" Засега не се чакат особени изненади на заседанието на ОПЕК. По всичко наподобява, че членовете на тази организация и ОПЕК+ просто ще потвърдят решението да следват схемата, която одобриха: доста постепенно увеличение на добива с дребни размери всеки месец ". 

Въвеждането на таван на цените на петрола доведе до рязко поскъпване на морските транспорти. Това обаче е краткотрайно събитие и обстановката ще се възстановява последваща година, предвижда Алексей Громов от Института по енергетика и финанси. 

" Сега играчите включват в цената своите опасности. След като се обясни целият механизъм на тавана на цените и механизмът за надзор на този таван, тогава цените на транспорта ще се върнат към обичайното си ниво. Най-вероятно пазарът ще се тресе през декември. Ситуацията ще се успокои, само че това ще стане евентуално през идната година ". 

БНР подкасти: Следващият ден DGtech podcast На всяка цена
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР