Москва. Най -малко 13 души, включително деца, са загинали при

...
Москва. Най -малко 13 души, включително деца, са загинали при
Коментари Харесай

ТАСС: Какво знаем за взрива на летището в Кабул

Москва. Най -малко 13 души, в това число деца, са починали при терористична офанзива покрай летището в Кабул, заяви Reuters, базирайки се на представители на талибаните, обобщава TACC . По последна информация са станали две детонации и е почнала престрелка.

Експлозията на северния вход на летището в Кабул е проведена от нападател -самоубиец. По -късно стана известно за втора детонация, тази информация беше публично доказана от турското министерство на защитата. След детонацията на летището стартира престрелка, оповестява Fox News.

Американският вестник Politico, базирайки се на източник администрацията на Съединени американски щати, написа, че " Ислямска страна “ (ИД), носи отговорност за случая. По -рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че бойците от тази формация търсят опция да нападат американците и техните съдружници в Афганистан.

Информация за потърпевшите

По последни данни са починали най -малко 13 души. Сред тях, съгласно телевизионния канал Al Hadath, има и служещи в американската войска. Западните медии досега оповестяват единствено за трима ранени военнослужещи. Телевизионният канал Al Jazeera заяви за повече от 50 ранени. Съобщава се, че няма жертви измежду английските и немските военни, които също са били ситуирани в региона на летището. Reuters, базирайки се на представители на талибаните, заяви за няколко ранени талибански бойци.

Пентагонът удостовери, че вследствие на случая има убити или ранени хора, само че не може да посочи техния брой.

Предупреждения за опасност

Британското министерство на защитата по -рано предизвести за опасността от терористична офанзива покрай летището в Кабул. Властите на кралството предложиха на чакащите евакуация да изоставен летището, да намерят безвредно място и да изчакат спомагателни указания.
Властите на няколко други страни, в това число Австралия, Белгия и Италия, издадоха сходни предизвестия. Брюксел съобщи, че краткотрайно ще забави евакуацията заради опасността.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР