Москва. Началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов

...
Москва. Началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов
Коментари Харесай

Началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов определи ролята на загиналия генерал Асапов като неоценима за армията на Сирия

Москва. Началникът на съветския Генерален щаб армейски военачалник Валерий Герасимов дефинира ролята на починалия военачалник Валерий Асапов като " неоценима за армията на Сирия " по време на траурната гала на федералното военно гробище-мемориал в Митищи, Московска област, предава организация ТАСС .
Агенцията цитира част от словото на армейски военачалник Герасимов, който е декларирал, че " с помощта на своите познания и богат длъжностен опит, военачалник Асапов оказа неоценима помощ на командването на сирийската войска в планирането и провеждането на бойните интервенции против интернационалния тероризъм. Генерал Асапов в никакъв случай не се криеше зад тила на другарите си и почина в багра като същински боец. "
ТАСС напомня, че началникът на групата съветски военни съветници генерал-лейтенант Валерий Асапов беше погубен на 23 септември 2017 година при минометен обстрел от терористичната формация " Ислямска страна " на командния пункт на сирийските държавни войски по време на интервенцията за освобождението на град Дейр-ез-Зор.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР