Москва. Москва и Вашингтон все още не са се договорили

...
Москва. Москва и Вашингтон все още не са се договорили
Коментари Харесай

Юрий Ушаков: Все още няма договореност за лична среща на президентите на Русия и САЩ

Москва. Москва и Вашингтон към момента не са се договорили за персонална среща на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън след идната им видеконференция. Това съобщи помощникът на съветския водач Юрий Ушаков в ефира на телевизионния канал " Россия-1 " в предаването " Москва. Кремъл. Путин ", представен от TACC .

„ Все още не сме постигнали съглашение “, сподели той в отговор на въпрос дали се чака двамата водачи да поддържат връзка онлайн скоро след видеоконференцията.

Говорейки за това дали ще може да се разискват най- комплицираните въпроси посредством видеовръзка, Ушаков означи: " Лесно е! А за какво не? "

По-рано Белият дом удостовери проектите да организира във вторник, 7 декември, предпазена видеоконференция сред Путин и Байдън. Очаква се водачите да обсъдят " поредност от тематики в американско-руските връзки, в това число стратегическата непоклатимост, кибернетичните и районните въпроси ", споделиха публични лица от Вашингтон.

По-рано Ушаков заяви, че главите на двете страни по време на срещата посредством видеовръзка ще прегледат двустранни въпроси, настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, в това число Афганистан, Иран, вътрешната украинска рецесия, Либия и вероятно Сирия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР