Москва може да разчита на пълна подкрепа от страна на

...
Москва може да разчита на пълна подкрепа от страна на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун обеща на Путин „пълна подкрепа“ за войната с Украйна

Москва може да разчита на цялостна поддръжка от страна на Северна Корея във войната ѝ с Украйна. Това акцентира водачът Ким Чен Ун след близо двучасови диалози с Владимир Путин, само че без да разясни дали тази поддръжка включва оръжейно съглашение. Домакинът Путин приветства своя посетител на космодрума " Восточний " в съветската Амурска област. Путин от своя страна изрази готовността на Москва да помогне на Севера със сателитната им стратегия.
Русия води свещена битка за отбрана на своя суверенитет, ползи в региона на сигурността и справедливостта против хегемонистите и ние постоянно сме изразявали цялостна и безусловна поддръжка за дейностите, подхванати от съветското държавно управление. И употребявам опцията да потвърдя, че постоянно ще поддържаме Русия на антиимпериалистическия фронт.
Ким Чен Ун, водач на Северна Корея

Разговорите сред двете делегации бяха последвани от формален обяд. Лидерите пробваха изискани блюда, измежду които салата от патици, кнедли от раци, рибена чорба, есетра с гъби и най-после - десерт от горски плодове. Ким Чен-ун дойде в Русия с бронирания си трен през вчерашния ден, като беше съпровожда от високопоставени членове на партията и представители на оръжейната промишленост. Това беше първото пътешестване на Ким в чужбина от четири години насам - за финален път той се срещна лице в лице с Путин през 2019 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР