Москва/Киев. Детонацията на боеприпаси е станала в северната част на

...
Москва/Киев. Детонацията на боеприпаси е станала в северната част на
Коментари Харесай

ТАСС/УНИАН: Украйна удари нова военна цел в Крим

Москва/Киев. Детонацията на муниции е станала в северната част на Кримския полуостров, оповестяват ТАСС и УНИАН . Близкото село Майское се изтегля.

„ Това е някогашна плантация. Временна военна дислокация. Детонация на муниции “, прецизира събеседник на съветската организация от мястото на произшествието. Той посочи, че някои от жителите на Майское са напуснали селото с колите си или със съседите си. Властите са подготвени да изкарат с рейсове тези, които към момента не са съумели да създадат това, само че желаят краткотрайно да изоставен обитаемото място.

От своя страна ръководителят на Меджлиса на кримскотатарския народ Рефат Чубаров, представен от украинската организация, показва, че гърмежите са се чували в течение на един час из близката степ.

По-рано стана известно, че сутринта на 16 август в Крим са прогърмели детонации. В един регион на полуострова се вижда гъст черен пушек. Според очевидци детонациите са избухнали в електрическа подстанция в квартал на Джанкой. От обекта се издига гъст черен пушек.

В същото време украинският народен представител от „ Европейска взаимност “ Алексей Гончаренко съобщи, че детонациите са станали в село Азовское, Джанкойски регион. Според него гори съветски склад за муниции.

Съгласно известие на Министерството на енергетиката на Русия в Телеграм, електроснабдяването на потребителите не е нарушено заради протичащото се в северната част на Крим.

На собствен ред консултант на ръководителя на локалната администрация прикани да се изчакат публични изказвания. „ Изясняват се детайлностите и събитията към случая в село Майское, Джанкойски окръг. Всички републикански служби работят на място. Моля всички да не основават версии, да изчакат формалната информация, която ще се появи в близко бъдеще “, споделят от съветската кримска администрация.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР