Москва е заинтересувана от нормализирането на отношенията с Вашингтон, заяви

...
Москва е заинтересувана от нормализирането на отношенията с Вашингтон, заяви
Коментари Харесай

Лавров: Заинтересувани сме от нормализация със САЩ

Москва е заинтересувана от нормализирането на връзките с Вашингтон, съобщи през вчерашния ден съветският външен министър Сергей Лавров след среща с американския си сътрудник Рекс Тилърсън, съобщи ТАСС.

"Ясно е, че ние би трябвало да оправим тези връзки. Не ние започнахме спиралата от не доста положителни взаимни дейности и ние сме заинтересувани да се върнем към естественото положение на двустранните връзки ", сподели Лавров пред публицисти в Ню Йорк. Двамата министри вземат участие в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Руският външен министър съобщи, че съществена тематика на диалога му с Тилърсън е била Сирия. Той означи, че американски и съветски военни съгласуват проекти за завладяването на градовете Рака и Дейр аз Зур, тъй че да не пострадат общите цели на битката с тероризма. По думите на Лавров Тилърсън признал, че "Джебхат ан Нусра " е терористична организация и би трябвало да бъде унищожена. "Днес ние напомнихме на нашите американски сътрудници, че и "Джебхат ан Нусра ", или по какъв начин там в този момент я назовават, съставлява терористична организация и предстои на заличаване. Рекс Тилърсън призна, че това е по този начин ", съобщи Лавров. "Да се надяваме, че това самопризнание ще се прояви в дейности на място ", добави той.

В края на юли "Джебхат ан Нусра " съобщи, че е скъсала връзките с "Ал Кайда " и промени името си на Фронт "Фатах аш Шам ".

В изявление за телевизия "Фокс нюз " Тилърсън съобщи, че Съединени американски щати и Русия работят за намиране на сфери на взаимоотношение в Сирия. Двете страни концентрират също напъните си за разгрома на "Ислямска страна " в Сирия и стабилизиране на ситуацията там, добави американският държавен секретар.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР