Москва/Будапеща. От 30 септември до 4 октомври руските военни ще

...
Москва/Будапеща. От 30 септември до 4 октомври руските военни ще
Коментари Харесай

ТАСС: Руските военни ще извършат наблюдателен полет над Унгария

Москва/Будапеща. От 30 септември до 4 октомври съветските военни ще правят бдителен полет над територията на Унгария. Това заяви вестник „ Красная звезда ", като се базира на шефа на Националния център за понижаване на нуклеарната заплаха Сергей Рижков, предава TACC .
„ Като част от използването на интернационалния Договор за определяне на режим „ намерено небе “ Руската федерация възнамерява да извърши бдителен полет на със аероплан Ан-30Б над територията на Унгария. Той ще бъде осъществен от 30 септември до 4 октомври от летище Папа. Максималният обсег на полета ще бъде 1180 километра. Ан-30Б ще лети по маршрута, контрактуван с следената страна, а унгарските специалисти на борда ще управляват потреблението на съоръжение за наблюдаване и спазването на плануваните разпореждания “, се споделя в обявата.
Отбелязва се, че наблюдателните полети според контракта се правят за поощряване на по-голяма неприкритост и бистрота във военните дейности на участващите страни, както и за подсилване на сигурността посредством усилване на ограниченията за създаване на доверие.
Договорът за определяне на режим „ намерено небе “ е многостранно интернационално съглашение, подписан на 24 март 1992 година в Хелзинки от представители на 23 страни, които са членове на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Целта на контракта е да помогне за построяването на доверие сред страните посредством възстановяване на механизмите за наблюдаване на военните дейности и за съблюдаване на съществуващите контракти за надзор на оръжията. Споразумението открива отворен режим на небето, с цел да даде опция на участниците да прелитат през териториите на страните-участнички.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР