Москва. Американските медии са оценили руския бомбардировач от шесто поколение“

...
Москва. Американските медии са оценили руския бомбардировач от шесто поколение“
Коментари Харесай

„Спутник“: Перспективният руски бомбардировач ПАК ДА е представител на „шестото поколение“

Москва. Американските медии са оценили съветския бомбардировач от „ шесто потомство “ ПАК ДА. За особеностите на бойната машина споделя военният специалист Виктор Баранец в ефира на радио „ Спутник “ .
Фундаментално нов бомбардировач, основан на основата на модерни решения – по този начин журналистът от The National Interest Марк Епископос прави оценка перспективният съветски бомбардировач ПАК-ДА (Перспективний авационний компелкс дальней авиации, заводското му означение е „ произведение 80 “), работата над който към този момент е в ход.
Авторът го съпоставя с изтребителя от пето потомство Су-57 и показва мнение, че ПАК ДА ще е представител на „ шестото потомство “.
„ Най-поразителният аспект от ПАК ДА е това, че той е доста близо до постъпване на въоръжение. Първият първообраз се чака през 2021-2022 година, пробният полет е плануван за 2025-2026 година, а серийните доставки ще стартират през 2028-2029 “, написа Епископос.
Бомбардировачът ще бъде оборудван с ракети с обхват на деяние до 7 хиляди километра, способни да проучват въздушната и радиолокационната конюнктура. Предполага се, че те могат да избират цели по време на полета и независимо да трансформират траекторията за отбягване на радарите, се отбелязва в публикацията.
Както означи в ефира на радио „ Спутник “ военният анализатор на вестник „ Комсомолская истина “, полковникът в оставка Виктор Баранец, хвалебните мнения от страна на американските медии не са учудващи.
„ И самото това списание се отличава: то хвали съветското въоръжение с огромен предумисъл – с цел да внимава повече Вашингтон и да не проспива момента, когато Русия ще получи ново неповторимо оръжие. Разработката на самолета продължава към този момент 10 години. И сега зад океана с огромна угриженост заговориха, че машината се придвижва към довеждане докрай. Мисля, че след година и половина-две бомбардировачът ще е подготвен да извърши първия си полет “, съобщи Баранец.
Той изясни и какви са особеностите на ПАК ДА.
„ Тази машина не е развиване на предходните – това е кардинално нов модел, който в действителност се основава от нула. Всичко най-хубаво, което са създали в нашата авиостроителна военна област, ще бъде внедрено в този аероплан. Към него са сложени най-високите условия. Той ще лети със свръхзвукова скорост на 15 хиляди километра (засега нито един аероплан в света няма подобен обхват на действие), той ще употребява всички типове ракети и бомби, които едвам през днешния ден влизат на въоръжение в съветската войска, той може да бъде дори платформа за изстрелване на спътници. Бих желал да обърна внимание на системата за електронно насочване, навигация и ръководство на оръжията. Машината е тежка, в цялостно снаряжение, с оптимално натоварване, ще тежи 145 тона. Забележително е, че всичко - от първия до последния винт - е направено на съветските военно-промишлени предприятия “, акцентира Виктор Баранец.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР