Московският международен кинофестивал ще бъде отложен от април за по-късно

...
Московският международен кинофестивал ще бъде отложен от април за по-късно
Коментари Харесай

Отлагат Международния московски кинофестивал

Московският интернационален кинофестивал ще бъде отсрочен от април за по-късно време поради желанието на уредниците да не подлагат на риск феновете и гостите на кинофорума, декларира президентът на ММКФ Никита Михалков, представен от ТАСС. Той прибавя, че " обстановката в света става доста сериозна - доста страни са затворени, градове са сложени под карантина ".

Преди това се смяташе, че 42-рото издание на събитието ще се състои в Москва от 22 до 29 април. Но, както заяви пресслужбата на ММКФ, по отношение на разпореждането на държавното управление на РФ за ограничавания до 1 май т.г. за влизането в Русия на задгранични жители, ММКФ се отсрочва. Новите дати ще бъдат оповестени по-късно.

Традиционно кинофестивалът се организира в края на юни. През 2018 година той беше изтеглен през април поради Световното състезание по футбол, което се състоя в Русия от 14 юни до 15 юли, през 2019 година фестивалът също бе извършен през април, напомня ТАСС.

Програмите на Международния московски кинофестивал включват главен конкурс, прегледи на писмено и късометражно кино, стратегия съветско кино, извънконкурсни и ретроспективни стратегии.

ММКФ е фестивал клас " А ", към който се водят всички най-представителни и влиятелни кинофоруми в света. Историята му стартира от 1935 година, когато се организира за първи път, следва спиране от близо четвърт век. Официалната периодика на форума се води от 1959 година, когато той е обновен. В началото се организира в Москва един път на две години.

През 1972 година той е регистриран от Международната асоциация на кинопродуцентите в клас " А " и влиза в листата на шестте най-значими международни кинофестивала. От 2000 година ММКФ се организира годишно, негов президент е ръководителят на Съюза на кинематографистите на Руската федерация Никита Михалков. Програмен шеф е културологът Кирил Разлогов, селекционната комисия оглавява съветският кинокритик Андрей Плахов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР