Московски съд постанови в понеделник, че Рита Флорес, член на

...
Московски съд постанови в понеделник, че Рита Флорес, член на
Коментари Харесай

Членове на Pussy Riot бягат от Русия след поредица арести

Московски съд постанови в понеделник, че Рита Флорес, член на Pussy Riot, която бе диагностицирана с Covid-19 по време на 15-дневен арест в Москва,  ще би трябвало да се върне в ареста, след излизането си от болница. Съдията постанови, че присъдата на Флорес е била отсрочена поради хоспитализацията й, и тя ще би трябвало да излежи останалите пет дни и 21 часа, сподели нейният юрист пред агенция ТАСС.  

Флорес (псевдоним на Маргарита Коновалова) беше арестувана на 22 юли " за непокорство на полицейски чиновник "  — до момента в който отиваше  да посети Маша Альохина от Pussy Riot, която изтърпяваше в ареста второто си следващо задържане за 15 дни.

В туит Pussy Riot разказват ареста на Флорес като „ безусловно неоснователен “ и споделят, че към този момент трима членове на колектива - Александър Софеев, Анна Кузминих и Вероника Никулшина - са напуснали Русия " с цел да си починат най-малко за малко от непрекъснатите арести ". Заминаванията били краткотрайни, прецизират от групата.

Никулшина, която на финала на Мондиал 2018, в наличието на президента Путин, излезе на терена с полицейска униформа, през май и юни бе задържана по съмнение, че може да прекъсне боен церемониал в Москва и мач от европейското футболно първенство Евро 2020 в Санкт Петербург. Според политическите анализатори Кремъл разчиства терена преди провеждането на парламентарните избори, планувани за 19 септември.

Pussy Riot за пръв път получиха интернационална популярност през 2012 година със своята " пънк молитва "  срещу Путин, корупцията и църковно-държавната симбиоза, водена от Альохина и Надя Толоконникова в московския храм " Христос Спасител "  близо до Кремъл. След като изкараха съвсем две години зад решетките, Альохина и Толоконникова основаха Mediazona - новинарски уебсайт, отдаден на правата на пандизчиите. Те финансират своята интензивност посредством NFT версии на някои от акциите си. 

Альохина и Люса Щейн, различен член на Pussy Riot, подложена на още един арест през последните месеци, са упрекнати дружно с други деятели от опозицията в „ нарушение на санитарно-епидемиологичните правила “ против Covid-19 на митингите на 23 януари в поддръжка на Алексей Навални. Альохина е под домакински арест от предходната зима. (Летните й арести бяха в допълнение към това.) На 23 юли московски съд удължи домашния й арест до 8 януари 2022 година

В обява в Instagram преди няколко дни Щейн каза, че също е била инфектирана с Covid-19 по време на последното си задържане. „ Попаднах на Covid-19 тъкмо при започване на процеса за „ възпрепятстване на противоепидемичните ограничения “, написа Щейн. „ Изглежда, че вирусът си проправя път през специфичния център за задържане; няколко души към този момент са се разболели там или след освобождението им. Познайте какви ограничения подхваща страната, толкоз загрижена за санитарните стандарти, преди да настани всички в обща килия? Правилно, никакви. Но не пропуснаха да образуват наказателно произвеждане.  Тоест те ме заразиха и в този момент ме съдят за това. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР