Московски съд изпрати за две години и половина в затвора

...
Московски съд изпрати за две години и половина в затвора
Коментари Харесай

Затвор за руснак, посегнал на картина с Иван Грозни

Московски съд изпрати за две години и половина в пандиза руснак, който повреди картина на Иван Грозни.
Игор Подпорин нападна творба на художника от XIX век Иля Репин, показваща царя от XVI век, който убива сина си, като нанесе вреди на работата на три места.
Той употребява част от преграда за сигурност в московската Третяковска изложба, с цел да счупи стъклото, покриващо картината.
Първоначално строителят от югозападния град Воронеж сподели на полицията, че по това време е бил под въздействието на алкохол.
Но в съда той добави, че е желал да повреди картината, тъй като е " неистина " – леке върху репутацията на първия съветски цар.
В Замоскворецкия областен съд съдията Наталия Чепрасова го осъди на две години и половина в " поправителна колония ", оповестяват медиите.
Сега в Третяковската изложба има огромна галерия на творбите на Репин, само че без развалената картина, защото тя към момента се ремонтира.
Това не е първата офанзива върху картината. През 1913 година един мъж прониза работата с нож, като раздрал платно на три места. Художникът Репин оказва помощ да се възвърне картината му.
Руските държавни чиновници лобираха за реабилитирането на Иван Грозни. Иван Василевич е първият от съветските царе, управлявал от 1547 до 1584 година.
Той е прочут като Иван Грозни поради бруталните си политики, в това число основаването на загадка полиция, която употребява всеобщ гнет и екзекутира хиляди хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР