Мощно земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер удари

...
Мощно земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер удари
Коментари Харесай

12 загинали при мощно земетресение в Индонезия

Мощно земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер удари известния туристически остров Ломбок в Индонезия , като към този момент се оповестява за 12 починали , съобщи " Ройтерс ".

Местните селяни са били разбудени и са побягнали отвън жилищата си, с цел да избегнат рухването на здания.

След земетресението, което е раздрусало острова рано сутринта тамошно време, когато доста хора към момента са спели, са ранени към 40 души .

Електричеството е било прекратено в най-тежко засегнатия регион Сембалун, което е рядко обитаем регион с оризови насаждения.

Трусът е задействал огромно свлачище в планината Ринджани, като регионът е краткотрайно затворен за алпинисти. Властите още изследват последствията от земетресението.

30-годишна жена от Малайзия, която е била на туризъм в региона, е измежду починалите.

" Хората се събират по улиците и в празни полета, с цел да избегнат рушащи се здания ", означи представител на локалните служби за незабавно реагиране, като добави: " Основният фокус в този момент е евакуацията и спасяването. Някои от ранените към момента се намират на лекуване в лечебни заведения. "

В Сембалун е инсталирана палатка, в които се лекуват ранените, тъй като локалната болница е развалена, а хората в сериозно положение са отведени в други лечебни заведения.

" Случи се толкоз ненадейно към 6 часа сутринта. Изведнъж всичко просто рухна ", изясни локален гражданин, като добави: " Детето ми беше в къщата, за благополучие оцеля. "

Видео фрагменти от мястото демонстрират коли за спешна помощ по улиците в Ломбок, а доста къщи са толкоз развалени, че стърчат единствено елементи от тухлени стени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР