Мощно изригване на вулкана Сопутан бе регистрирано в неделя в

...
Мощно изригване на вулкана Сопутан бе регистрирано в неделя в
Коментари Харесай

Мощно изригване на вулкан на индонезийския остров Сулавеси

Мощно изригване на вулкана Сопутан бе записано в неделя в северната част на индонезийския остров Сулавеси, оповестяват от новинарския портал " Детик ", базирайки се на геологическата организация към Министерството на енергетиката и минералните запаси на страната.
" Стълбът изхвърлена пепел надвишава 7,5 км, продължителността бе към 30 минути ", се споделя в отчета. На локалните хора е неразрешено да се доближават до планината в радиус от 4 километра. Освен това управляващите предизвестяват за опцията от потоци лава.
Сопутан е един от най-големите дейни вулкани в Сулавеси. Височината му е 1784 м. Последният път, когато бе записано изригване бе при започване на октомври, съвсем незабавно след опустошителното земетресение на остров Сулавеси, вследствие на което починаха повече от 2,2 хиляди души, а няколко хиляди локални поданици изчезнаха безследно.
Най-големият индонезийски архипелаг в света, състоящ се от 18 хиляди острова, се намира в тъй наречените " Тихоокеански огнен пръстен ", по тази причина тектонически катаклизми се срещат тук приблизително по 5-6 пъти дневно. Общо има над 500 вулкана, от които 127 са дейни. За най-активен се смята вулкана Мерапи (2891 метра), който се намира на най-гъсто популации остров в света Ява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР