Мощният тайфун Ханун се приближи към югозападния японски остров Окинава

...
Мощният тайфун Ханун се приближи към югозападния японски остров Окинава
Коментари Харесай

Тайфунът Ханун връхлетя югозападните японски острови

Мощният ураган Ханун се приближи към югозападния японски остров Окинава във вторник, връхлитайки района със мощни ветрове и високи талази.

Ханун се движеше на северозапад със скорост от 20 км/ч във вторник сутринта, натоварвайки повърхностните ветрове със скорост до 162 км/ч.

Градският офис в столицата на префектура Окинава Наха беше затворен във вторник заради мощни ветрове. Магазините в региона също бяха затворени или работеха с понижено работно време.

Кадри на националната японска телевизия NHK демонстрираха паднали дървета на улицата в Наха. Не е обявено за потърпевши.

Летището заяви, че стотици полети до и от летището в Наха, в това число повече от дузина интернационалните полети, свързващи Сеул, Хонконг, Тайпе и Шанхай, са били анулирани. Общественият превоз на Окинава, в това число рейсовете и леките железопътни системи в Наха, както и фериботите свързващи Окинава и околните острови са спрени.

Тайфунът ще продължи да се движи на запад и ще се отдалечава от основния японски архипелаг, откакто премине през Окинава във вторник, когато се чака да донесе дъждовни стихии и талази с височина до 12 метра в района, съобщи японската метеорологична организация.

Очакват се тежки превалявания в региона на Окинава през идващите 24 часа.

Властите предизвестиха жителите за мощни ветрове и високи талази, както и за наводнения, и ги прикани да стоят на закрито и надалеч от прозорците.
 Евакуираха десетки хиляди от Пекин след проливни дъждове и наводнения
Евакуираха десетки хиляди от Пекин след проливни дъждове и наводнения

спряни са стотици полети и са наводнени стотици пътища след тайфуна Доксури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР