Мощната тропическа буря Бари започна да удря Луизиана, предаде Асошиейтед

...
Мощната тропическа буря Бари започна да удря Луизиана, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Мощна тропическа буря започна да удря Луизиана

Мощната тропическа стихия Бари стартира да удря Луизиана, съобщи Асошиейтед прес.

Хората в южния американски щат укрепват вратите на къщите си с торби с пясък, а туристите, опитващи се да се изтеглят от Ню Орлиънс, задръстиха летището на града.

Очаква се Бари да навлезе над сушата рано тази заран локално време покрай Морган сити като първия вихър за сезона. Той ще бъде от най-слабата, първа категория, със скорост на съпътстващите ветрове от малко над 119 км/ч - прага, над който една тропическа стихия бива класифицирана като вихър.
Властите взеха невиждани ограничения за сигурност, като бързат да затварят шлюзове и да укрепват дигите в региона на Ню Орлиънс, където живеят 1,3 милион души, опасявайки се от пагубно наводняване. Задължителни евакуации не бяха подхванати, само че локалните поданици бяха предизвестени да намерят заслон.

Очаква се Бари да нанесе най-вече вреди в Луизиана и елементи от щата Мисисипи, като вятърът и дъждът ще обиден към 3 милиона индивида.

Мощната стихия може да послужи като тест какъв брой добре е укрепил Ню Орлиънс отбраната си против наводнения - 14 години след прекосяването на опустошителния вихър Катрина.

Метеоролозите предвиждат от 25 до 50 сантиметра дъжд до неделя в регион, който обгръща парче от Луизиана, в това число Ню Орлиънс и Батън Руж, и югозападната част на прилежащия щат Мисисипи. На обособени места се чака да паднат до 63 сантиметра превалявания.

Ураганът Катрина провокира пагубно наводняване в Ню Орлиънс през август 2005 година Според някои оценки той е предизвикал гибелта на над 1800 души в Луизиана и други щати, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР