Мощна зимна бурявръхлетя цяла Калифорния в сряда, заливайки крайбрежието иградските

...
Мощна зимна бурявръхлетя цяла Калифорния в сряда, заливайки крайбрежието иградските
Коментари Харесай

Мощна буря връхлетя Калифорния, евакуират хора в Сан Франциско

Мощна зимна бурявръхлетя цяла Калифорния в сряда, заливайки крайбрежието иградските улици, написа The New York Times.

Метеоролози предизвестяват за още по-застрашаваща стихия през идващите дни, която може да предизвиканаводнения, кални свлачища и спирания на електрозахранването.

Губернаторът на най-населения щат в Съединени американски щати обявиизвънредно състояние,за да има по-бърза организацияна локалните управляващи поради синоптичните прогнози. Внякои райони, изключително тези, които са наранени от горски пожари, към този момент са издадени заповеди за евакуация.

Врайон на окръг Сакраменто покрай предградието Елк Гроув управляващите откриха телата на двама души, за които се допуска, че са загиналипри наводнението предишния уикенд.

Заповед за евакуация е издадена в окръг Санта Круз, южно от Сан Франциско, заради " огромната възможност " някои квартали да станат недостъпни поради предстоящи наводнения.

Вокръг Санта Барбара бе подредено на хората да изоставен района. Заповедта визира заможната общественост в Монтесито, където се намиратдомовете на херцога и херцогинята на Съсекс и Опра Уинфри.

Само година откакто Калифорния записва една от, в случай че не и най-сухата си година в историята, Сан Франциско в събота означи втория си най-влажен ден от над 170 години.

КметицатаЛондон Брийд сподели, че градът се " готви за война " и подготвячували с пясък из целия град, с цел да предотврати наводнения.



Снимка: БГНЕС

Очаква се бурята да излее до 6 инча (15 см) дъжд в крайбрежните региони и пориви до 80 благи в час (128 км/ч) в крайбрежните хълмове и планини.

Повече от 105 милиона души в Съединени американски щати сега са изложени на риск от неприятно време, съгласно NWS.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР