Мощна буря удари Истанбул и други части на Турция, убивайки

...
Мощна буря удари Истанбул и други части на Турция, убивайки
Коментари Харесай

В Истанбул е страшно! Бурята уби четирима, рани десетки

Мощна стихия удари Истанбул и други елементи на Турция, убивайки най-малко четирима и причинявайки безпорядък в 16 милионния град, се споделя в изказване на регионалната администрация. До момента има информации за 30 ранени, 3 от които са в тежко положение.

Главната дирекция по метеорология, разгласи, че мощни стихии е имало в доста градове към Мраморно море, в това число Истанбул, Бурса, Коджаели и Измир. Скоростта напразно доближи до 130 км./ч.

Жена беше убита в истанбулския квартал Есенюрт, където мощни пориви напразно откъснаха част от покрив, който падна върху нея и детето й, заяви държавната Анадолска организация. Детето оцеля с пострадвания и е в болница, само че майката е умряла на място.

Друга жена, отишла да ремонтира покрива на постройката в която живеела в квартал Султангази, е ударена от голяма дървена летва по главата. Тя е откарана в болничното заведение, само че е умряла макар интервенциите на лекарите.

В разследване напразно, в кв. Есенюрт, парче от фасада на постройка се е откъснало и е паднало върху главата на Алаатин Чавдар, който е изгубил живота си на място.

На други места в града поривите напразно събориха часовникова кула, изкорениха дървета и прекатурнаха минимум три тира по автомагистралата към Одрин, заяви частна телевизия НТВ.

В разследване на бурята и проливния дъжд в Истанбул, бяха разрушени 33 покрива, паднаха 192 дървета, паднаха 232 рискови предмети, съборени са 52 светофара, стотици коли са развалени.

Екипи на гражданска отбрана са нащрек и бързо реагират на събитията. Бурята се отразява отрицателно и на публичния превоз и трафика в мегаполиса. Движението се реализира в една лента по мостовете над Босфора, от основание за сигурност. Това докара до големи тапи.

Босфора е затворен за морски трафик и фериботните градски услуги също бяха анулирани.

Самолетите, които трябваше да кацанат на летищата в мегаполиса, се наложи да заобиколят пистите заради ураганния вятър и множеството бяха пренасочени.

В 16 ч. Контейнерния транспортен съд MSC ALICANTE с дължина 270 метра, плаващ под флага на Либерия, заседна на пристанище в Бейликдюзю, около Истанбул.

Силните ветрове също принудиха управляващите да анулират фериботните услуги сред крайбрежните курорти Бодрум и Датча, заяви частната осведомителна организация Доган хабер.

Бурята ще продължи в региона на Истанбул и Мраморно море довечера и на следващия ден.

Снимка Анадолска организация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР