Мощна буря с пороен дъжд и гръмотевици се разрази над

...
Мощна буря с пороен дъжд и гръмотевици се разрази над
Коментари Харесай

Буря с градушка над София, шатрите пред Ректората пак бяха отнесени

Мощна стихия с проливен дъжд и гръмотевици се развихри над София през днешния ден по обяд. Силният вятър още веднъж събори шатрите на протестиращите при Ректората на Софийския университет.

Пет екипа на спешното звено на Столичната община правят обходи на терен и имат подготвеност да реагират на сигнали след дъжда, съпроводен с градушка в София. Към момента са постъпили 6 сигнала за наводнени изби, приземни етажи и счупени клони. Сигнали за наводнени изби са постъпили от кв. " Требич ", Нови Искър и " Обеля ", а за паднали клони на дървета в Нови Искър и Триадица.

Най-интензивни превалявания се регистрират в северните и западните елементи на града, кварталите " Люлин ", " Надежда ", " Овча купел ", " Триадица " и " Витоша ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

В момента градският превоз се движи по маршрутите си.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

За през днешния ден е разгласен жълт код в 13 области на Западна и Централна България за гръмотевични стихии и превалявания. Предупреждението важи за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Смолянска. Там се чакат краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На места количествата на дъжда ще доближават 20-30 л/кв.м. Възможни са и градушки.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР