Мощен кратък филм говори за приемствеността и осиновяването, за изоставянето,

...
Мощен кратък филм говори за приемствеността и осиновяването, за изоставянето,
Коментари Харесай

Мощен кратък филм за осиновяването и изоставянето, който трябва да видите

Мощен къс филм приказва за приемствеността и осиновяването, за изоставянето, за човешката безнаказаност и свирепост, която всеки ден се упражнява върху живи същества. Във декор от в допълнение въздействаща музика, това е един филм без всевъзможен разговор, който ще остане в съзнанието ви дълго време.

Той споделя историята на едно доста обикновено изглеждащо семейство, което приема в дома си очарователно малко червенокосо момиченце. С течение на времето тя прави типичните " бели " за малко момиченце - боричка се с по-голямата си приемна сестричка, разхвърля, цапа, търси внимание от новите си родители, до момента в който те са заети. Видеото следи възходящата непоносимост на двамата възрасти към нея и нейното държание. Тя пораства отхвърлена и доста тъжна. Но до нея има парцалена кукла, която я обича повече от всички. Символиката е явна.

Какво се случва, когато татко й я извежда на разходка? Точно, когато тя си мисли, че той е на път да й даде по този начин нужното за нея внимание, тя получава " ДАР " (това е и името на филма), който й лишава доста...

Вълнуващият къс филм споделя всичко, без думи, което има потребност да се каже за отговорността при приемането на деца и животни. Вниманието, което в всекидневието си сме склонни да дадем на другите живи същества е в непростим краен недостиг, и все по-трудно разполагаме с търпението и уговорката да се оправяме с живота, когато става мъчно.

Живеем в общество, което има потребност от " ДАР ", филм който би трябвало да бъде гледан още веднъж и още веднъж...

 Източник: sun-gazing.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР