Морският език Sole е вид, който принадлежи към няколко семейства.

...
Морският език Sole е вид, който принадлежи към няколко семейства.
Коментари Харесай

Непознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецепти

Морският език Sole е тип, който принадлежи към няколко фамилии. Като цяло те всички са членовe на SOLEIDAE, само че отвън Европа с името Sole се назовават доста други сходни плоски риби.

В Европейската гастрономия редица типове са приети за същински морски езици, само че най постоянно използван е Обикновеният морски език Solea Solea. Името Sole на британски, френски и италиански идва от думата сандал, а на немски, датски, испански и турски от думата език.

Морският език е дънна риба с дълго и плоско тяло, кожата му е грапава, светлокафява на гърба и сметаново бяла на корема. Месото му е твърдо, само че внимателно и доста вкусно.

Подходящ е за разнообразни предписания, може до го приготвите цялостен или филетиран. Най-добре се съчетава със семпли усети и аромати като масло, лимон, магданоз, копър. Важно е да не го готвите по-дълго от нужното, с цел да остане месото му сочно.

Рула от морски език със скариди и спанак

300 г филе от морски език; 50 г спанак; 100 г приблизително огромни и почистени скариди; 50 г ориз; 20 г масло; 10 г див лук; 20 мл зехтин; фалшификация за риба по ваш вкус; шафран; сол; черен пипер.

1. Поширайте спанака за няколко секунди в подсолена вода, отцедете и охладете. Подправете рибата с определената фалшификация сол и черен пипер. Върху всяко филе подредете малко спанак и по две скариди и завийте на руло. Завържете всяко руло със филиз див лук.

2. Задушете ориза в маслото, прибавете накиснатия във вода шафран и сварете за 7-10 минути. Намажете рибата със зехтин и изпечете в авансово загрята нa 200 градуса фурна за към 8-10 мин.

3. В подобаваща паница подредете рибните рула и ориза, посипан с нарязан див лук.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР