Морските свинчета са едни от най-предпочитаните домашни любимци. Толкова е

...
Морските свинчета са едни от най-предпочитаните домашни любимци. Толкова е
Коментари Харесай

4 неща, които морските свинчета обичат

Морските свинчета са едни от най-предпочитаните домашни любимци. Толкова е прелестно да гледате по какъв начин те се забавляват. Всъщност морски свинчета, които са щастливи безусловно скачат от наслада! Но какво можем да сторим, с цел да накараме нашите космати другари да се радват на живота още повече?

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW  

 infomax-logo-50-15-HW

Ето няколко специфични неща, които можете да извършите, с цел да зарадвате морските свинчета в дома ви:

Направете бягането им по-забавно

Морските свинчета са дейни същества и обичат да тичат и да играят. Затова, когато мислите за тяхното заграждение, номер едно е да се уверите, че е задоволително огромно. Минималната целесъобразна повърхност за двойка морски свинчета е 2,5 квадратни метра, само че в идеалния случай заграждението би трябвало да е по-голямо. Всъщност колкото по-голямо, толкоз по-добре! След като се погрижите за пространството, има доста способи да извършите заграждението по-интересно за вашите домашни любимци.

Тунелите са ужасно развлечение за морските свинчета, а спомагателните заслони или скривалища прибавят вълнуващо многообразие. Има и доста играчки за тях, за които да помислите – можете да си купите цяла гама от играчки с топки до дървени блокчета, а можете даже сами да си извършите някои елементарни играчки с това, което имате у дома. Дори нещо толкоз просто като купчина накъсана хартия може да обезпечи изненадващо доста занимания за морските свинчета.

Един превъзходен метод да ги забавлявате е да комбинирате заниманието с храна. В дивата природа морските свинчета се хранят по през целия ден и домашните свинчета ще бъдат най-щастливи, в случай че могат да изразят този натурален инстинкт. Затова пробвайте да разпръснете храната им из цялото заграждение или да я скриете във ванички или играчки, да напълните тръбички със сено и даже да включите няколко вкусни лакомства!

Това са чудесни способи да разнообразите съществуващия подслон на вашия домакински любим, само че какво ще кажете да извършите живота в действителност трогателен и да му предоставите още едно пространство за игра? Ако морските свинчета нормално живеят на закрито, само че разполагате с градина, където можете да поставите обезопасена ограда, те ще обичат да се разхождат на открито при хубаво време. В противоположен случай закритият ъгъл за игра също може да се трансформира в ужасно премеждие за морските свинчета – можете да деянията творчество, като проектирате площадка за игра на свинчетата или трасе с трудности!

 морски свинчета, морските свинчета 4 неща, които морските свинчета обичат

Вкусното сено ще усъвършенства деня им

След като към този момент помислихме за времето за игра, какво ще кажете за вечерята? За морските свинчета времето за вечеря в действителност е голяма част от живота им, защото те са тревопасни и би трябвало да пасат сено съвсем през целия ден. Това значи, че в случай че сеното, което хрупат, е в действителност вкусно, това може да има огромно значение за качеството на живота им.

И по този начин, по какъв начин да разберем дали сеното е вкусно или не? За благополучие не е нужно да го опитваме сами – има доста улики, които можете да откриете благодарение на другите си сетива! Качественото сено мирише на сладко и свежо, а цветът му е от бледозелен до златист. Обърнете внимание и на съотношението сред стъблата и листата, защото най-добре е да изберете сено с доста листа.

Осигурете им превъзходен обществен живот

Друг метод да създадем морските свинчета извънредно щастливи е да им предоставим доста благоприятни условия за обществено другарство. Морските свинчета по природа са извънредно обществени същества – в дивата природа те могат да живеят на групи от към 10 възрастни! Нашите домашни свинчета не се нуждаят от толкоз доста другари, с цел да бъдат щастливи, само че постоянно би трябвало да имат най-малко един приятел, с който да споделят живота си. Когато става въпрос за основаване на двойки или групи, е значимо животните ви да са от един и същи пол или да са кастрирани, с цел да се предотврати размножаването им.

Освен че играят с приятелите си, морските свинчета обичат вниманието на стопаните си и точно тук можете да ги зарадвате, като прекарате известно време дружно. Морските свинчета са чудесни фамилни домашни любимци и се схващат добре с деца, в случай че с тях се работи деликатно и безвредно.

 морски свинчета, морските свинчета 4 неща, които морските свинчета обичат

Поддържайте грижата за тялото

Когато прекарвате времето си с вашите морски свинчета, е отлично да влезете в рутината на постоянното обгрижване. Колко постоянно ще би трябвало да го вършиме, зависи от дължината на козината – доста дългокосмести прасенца ще се възползват от четкането всеки ден, до момента в който късокосместите може да се нуждаят от разресване единствено един път седмично.

Най-добрият метод да почиствате морското свинче, е да разресвате деликатно козината в посоката, в която тя пораства, и да отстранявате всевъзможни късчета постелка, попаднали в козината. Ако сте нежни и спокойни, доста свинчета ще се радват на положителното четкане, а и вие можете да се насладите на времето, прекарано дружно! Времето за гримиране е и комфортна опция да прегледате прасенцето си и да потърсите някакви проблеми. Погледнете положението на кожата и козината и следете за бучки и неравности, до момента в който ги четкате. Това също е добър миг да ревизирате очите и ушите им и да се уверите, че резците им не наподобяват израснали. Така даже вашето морско свинче да има някакъв проблем, вие ще го забележите доста рано и можете да предприемете нужното лекуване.

Полезни препоръки:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР