Морските служби на Гибралтар започнаха голяма операция за спиране на

...
Морските служби на Гибралтар започнаха голяма операция за спиране на
Коментари Харесай

Разлив на гориво край Гибралтар след сблъсъка на два товарни кораба

Морските служби на Гибралтар започнаха огромна интервенция за прекъсване на разлив на гориво след конфликта на товарен транспортен съд с различен кораб, пренасящ полутечен газ при започване на седмицата, оповестиха управляващите в английската отвъдморска територия, представени от Франс прес.

Корабът " ОС-35 " бедства край крайбрежията на територията, ситуирана в най-южната част на Иберийския полуостров, откакто в понеделник вечерта се сблъска с различен кораб, пренасящ полутечен природен газ. Целият екипаж от 24 моряци беше евакуиран. Според гибралтарските управляващи корпусът на товарния транспортен съд се е пропукал, само че самият транспортен съд не се е разцепил на две все още.

Пристанищната администрация на Гибралтар удостоверява, че незначителна част от разлелия се мазут се е изплъзнала от плаващата дига, конфигурирана за ограничение на приключването, заяви локалното държавно управление.



Корабите за насипни товари, като бедстващия край Гибралтар кораб, са предопределени за превозване на материали и артикули в насипно положение, като зърнени храни. Наличното на тези съдове гориво обслужва само тяхното придвижване.

Сблъсъкът с кораба с полутечен газ беше породен при опит за маневри на " ОС-35 ", с които трябваше да напусне гибралтарския залив. Веднага след случая целият морски трафик в региона на пристанището беше краткотрайно прекратен.

Правителството в Гибралтар сподели, че приготвя интервенция по източване на горивото допустимо най-скоро от бедстващия кораб, само че по най-подходящия, най-чист и минимум рисков метод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР