Морските проблеми са любимият ми вид проблеми. Обикновено се свеждат

...
Морските проблеми са любимият ми вид проблеми. Обикновено се свеждат
Коментари Харесай

Какво да правим, когато ни ужили оса, пчела или стършел?

Морските проблеми са обичаният ми тип проблеми. Обикновено се свеждат до това дали човек да си поръча маш-маш, таратор или рибена супа за обяд и до това къде ще се върви на плаж през днешния ден. Понякога обаче се случва гръм в парадайса и се появяват в действителност съществени неприятности. Както когато аз блажено си миех лицето на една плажна чешма и ме ужили оса по лицето, с което ритъмът на деня внезапно се промени. Въпреки че към мен имаше хора, които желаеха да ми оказват помощ, аз не бях сигурна какво да подхваща и в последна сметка направих поредно всичко, което ме посъветваха другите спасители.

Първо му сложих тиня, след това риванол, след това лед, след това чесън и най-после особено мазило за след ухапвания. Въпреки това лявата половина на лицето ми се поду до неразбираемост, не можех да виждам даже добре, само че пък за сметка на това за първи път си разгледах бузата от близко. Това, което ме изненада, беше, че имаше хора с подготовка – носеха си даже урбазон, предложиха ми да си намеря кой да ми постави инжекцията, само че реших, че няма потребност. А в случай че имаше?

Подготвени ли сме за гръм в парадайса през лятото?

За себе си постоянно съм считала, че не съм алергична към инсекти. Свидетелите на деформираното ми лице обаче не сметнаха по този начин. И въпреки всичко, щом след ужилване от оса, пчела или стършел не се стига до отичане на езика, затруднено дишане, зашеметяване и гадене, няма потребност от лекарска интервенция. Може да си помогнете сами, даже е наложително, и в медицинския уебсайт ни учат по какъв начин.

Преди да предприемете каквото и да е лекуване, уверете се, че жилото на пчелата не е останало в кожата и го премахнете (осите и стършелите не оставят жилото си), с цел да се предотврати освобождението на повече отрова. Ако жилото е останало в тялото, отстранете го допустимо най-бързо. Това е първата стъпка. За задачата може да употребявате всичко, което ви е разполагаем – нож за масло, нокът, кредитна карта или друго помагало с тъп връх. Не стискайте жилото, с цел да не аргументите в допълнение обособяване на отрова. Това е и повода да не се предлага потреблението на пинсета, но ако въпреки всичко другите принадлежности не съумеят, бъдете доста деликатни. След това мястото се измива с вода и сапун (нещо, което аз не направих) и едвам тогава се ползват другите илачи и национални медицини. 

Има разнообразни неща, с които може да облекчите положението и си. Съветвам ви да ги запомните всичките, тъй като не се знае в какъв брой полеви условия ще ви ужили насекомото и какво ще имате подръка. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР