Морковите са богати на много хранителни вещества, което ги прави

...
Морковите са богати на много хранителни вещества, което ги прави
Коментари Харесай

5 причини да ядете повече моркови

Морковите са богати на доста хранителни субстанции, което ги прави изключително потребни за здравето на индивида. Историците считат, че те са култивирани от гърците и римляните, загатват се от Плиний Стари и са оценени от император Тиберий. Те са потребни и сигурно заслужават място в нашето меню. Вижте здравословните изгоди от морковите:

1. Подобряват зрението
Сигурно като сте били дребни сте чували от родителите си, че в случай че ядете моркови, ще започнете да виждате по-добре. Това е правилно, защото морковите са източник на мощния антиоксидант бета каротин. Тялото го трансформира във витамин А, който въздейства удобно върху зрението.

2. Забавят стареенето
Високото равнище на бета каротин в морковите играе ролята на антиоксидант, който оказва помощ за забавянето на стареенето на клетките.

3. Защитават зъбите и венците
Морковите отстраняват плаки и частици от храна по зъбите. Освен това минералите в морковите предотвратяват увреждането на зъбите.

4. Допринасят за здравето на кожата
Витамин А и антиоксидантите защищават кожата от неподходящото влияние на ултравиолетовите лъчи.

5. Детоксикират тялото
Голямото количество антиоксиданти оказват помощ за премахването на нежеланите отрови от тялото. По този метод се понижава риска от развиване на голям брой болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР