Moody’s Investors Service намали рейтинга за цялата банкова система на

...
Moody’s Investors Service намали рейтинга за цялата банкова система на
Коментари Харесай

Moody`s намали рейтинга на цялата банкова система на САЩ до негативен

Moody’s Investors Service понижи рейтинга за цялата банкова система на Съединени американски щати от постоянен на негативен, заяви CNBC. От компанията, част от трите огромни рейтингови служби, обявиха, че подхваща този ход поради банковите банкрути от последните два дни. Това накара регулаторите да се намесят в неделя с трагичен проект за избавяне на вложителите и други институции, също наранени от рецесията.

„ Променихме на негативна от постоянна нашата вероятност за банковата система на Съединени американски щати, с цел да отразим бързото утежняване на оперативната среда след обстановката в Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank и Signature Bank (SNY) и банкрутите на SVB и SNY “, се споделя в отчета на Moody`s. Този ход последва действието късно в понеделник, когато още тогава Moody`s предизвести, че рейтингът или ще бъде намален, или е в положение на обзор за намаление, който визира седем обособени институции. При понижаването на рейтинга на целия бранш рейтинговите организации означиха изключителните дейности, подхванати за укрепването му. Но все пак се споделя, че други банки с неосъществени загуби или незастраховани инвеститори към момента могат да бъдат изложени на риск.

Федералният запас сътвори механизъм, с цел да подсигурява, че институциите, наранени от проблеми с ликвидността, ще имат достъп до пари в брой. Министерството на финансите поддържа програмата с 25 милиарда $ средства. Но от Moody`s споделиха, че опасенията остават. „ Банките със обилни неосъществени загуби от скъпи бумаги и с незастраховани инвеститори в Съединени американски щати към момента може да са по-чувствителни, с неподходящи резултати върху финансирането, ликвидността, приходите и капитала “, се споделя в отчета. В началото на борсовата търговия на Уолстрийт през днешния ден банковите акции се покачиха макар решението на понижението на рейтинга.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР