Монтана стана първият щат в САЩ, който забрани TikTok. Забраната

...
Монтана стана първият щат в САЩ, който забрани TikTok. Забраната
Коментари Харесай

Вижте къде за първи път напълно забраниха TikTok, има и глоби

Монтана стана първият щат в Съединени американски щати, който забрани TikTok. Забраната ще влезе в действие през идната година, до момента в който дебатите по отношение на въздействието и сигурността на известното видео приложение се разрастват.

Забраната, подписана от губернатора Грег Джанфорте, ще послужи като юридически тест за национална възбрана на платформата, благосъстоятелност на Китай - нещо, за което все по-често приканват законодателите във Вашингтон.

Забраната планува нарушаване всякога, когато " консуматор получи достъп до TikTok, бъде му препоръчана опция за достъп до TikTok или му бъде препоръчана опция за евакуиране на TikTok ".

Всяко нарушаване ще се санкционира с санкция от 10 000 $ за всеки ден, в който е осъществено.

Apple и Гугъл ще би трябвало да отстранен TikTok от своите магазини за приложения, а фирмите ще бъдат изправени пред вероятни ежедневни санкции.

Предполага се, че решението ще бъде оспорвано посредством правосъдни каузи.

Политическите водачи на щата " потъпкаха свободата на словото на стотици хиляди монтанци, които употребяват приложението, с цел да показват себе си, да събират информация и да ръководят дребния си бизнес в името на антикитайски настроения ", съобщи шефът по политиката на ACLU Монтана Кийгън Медрано.

Според закона възбраната може да бъде анулирана, в случай че TikTok бъде добит от компания, записана в страна, която не е посочена от Съединени американски щати като задграничен съперник.

От TikTok публично обявиха, че конституционността на възбраната в последна сметка ще бъде решена от съдилищата.

Законът е последната битка в дуелите сред TikTok и доста западни държавни управления, като приложението към този момент е неразрешено на държавни устройства в Съединени американски щати, Канада и няколко страни в Европа.

Приложението е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance и е упреквано от необятен кръг американски политици, че е под опеката на китайското държавно управление и е инструмент за шпионаж от страна на Пекин.

Въпреки голямата си известност TikTok е изправена пред ултиматум от Белия дом да се раздели с китайските си притежатели или да спре да работи в Америка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР