Монтана отново става столица на рока, научи агенция BulNews. Поводът

...
Монтана отново става столица на рока, научи агенция BulNews. Поводът
Коментари Харесай

Монтана става столица на рока! Вижте кой ще пее на поредното издание на фестивала Изкуството е...

Монтана още веднъж става столица на рока, научи организация BulNews. Поводът е следващото издание на фестивала с благородна цел "Изкуството е... " Датата е 11 юни, а мястото още веднъж е централният площад. Както до момента, входът е свободен.
Припомняме, че три международни величия ще излязат на една сцена тази събота. Дуги Уайт, Робин Маколи и Джони Джоели ще зарадват почитателите на същинската музика, зажаднели за концертни страсти след 2-годишна пауза поради пандемията. Ирландецът Маколи, прочут от плановете си McAuley Schenker Group, Black Swan и други, ще пее за пръв път пред родна аудитория. Бившият член на Рейнбоу Дуги Уайт пък е добре прочут на българските почитатели и неколкократно е взел участие в разнообразни фестивали у нас. Джони Джоели беше посетител на "Изкуството е... " през 2017 година, като трябваше да пее още веднъж на миналогодишното издание, само че не съумя поради пандемията. Тримата се събират на една сцена за първи път, като в осъществяванията си ще бъдат в компанията на родната група "Еридан ".
Ясни са и подгряващите групи, които ще вдигнат градуса на настроението преди излизането на рок легендите. Те са три на брой и всички са от Севрозапада.
На сцената ще се изяви младата локална тайфа "Sweet Poison ", образувана на 03.03.2022 в Монтана. Стиловете, които имат превес в авторските им песни, са рок, фънк и поп.
"Наш'те Хора " е основана през 2020 година от Кирил Крумов - китара, Георги Ковачев- соло китара, Богомил Сланчев- барабани, Иван Желев - бас и Милко Костурков- вокал, като стилът на групата е Punk-Rock.
В момента работят върху записите на първия ни албум с напълно авторска музика, като всички текстове са на български език и се чака да бъде подготвен до края на лятото.
Confusion пък е алтърнатив тайфа, основана в Монтана през късната есен на 2015 година. Най-сериозните изяви на групата са свързани точно с фестивала "Изкуството е... " - през 2016 година момчетата подгряват легендата Joe Lynn Turner, а през идната - Johnny Gioeli. Confusion са хедлайнери на първото издание на "Вида Рок Фест ", свирят на редица мотосъбори из целия Северозапад и си построяват известност на една от най-хубавите и креативен дейни банди в Монтана.
През лятото на 2016 година записват националната ария "Наша Райна " с посетител вокал Деница Каменова от ФФ "Торлашки напеви ". Пътищата на членовете на бандата се разделят с началото на студентския им живот. Това е и повода на 11.06, Иван Тонев от Paracosm да се заеме с китарните партии на Confusion. Последната изява на групата датира от към този момент далечната 2017-та, когато свирят на фестивала "Слънчевата Open Air ", само че в този момент - 5 години по-късно, триото е готово да взриви площад "Жеравица " преди на сцената да излязат Johnny Gioeli, Doogie White и Robin McAuley!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР