Монтана. На 25 юли започват ремонтни-възстановителните дейности на моста край

...
Монтана. На 25 юли започват ремонтни-възстановителните дейности на моста край
Коментари Харесай

АПИ: Започва ремонтът на моста край село Краводер при км 129 на път I-1 Монтана - Враца, трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути

Монтана. На 25 юли стартират ремонтни-възстановителните действия на моста край село Краводер при км 129+355 на път I-1 (E-79) Монтана - Враца. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Инвестицията е за към 690 хиляди лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 90 дни. Предвижда се подновяването на пътното оборудване над река Ботуня да бъде приключено през септември т. година По време на строително-монтажните работи трафикът ще се реализира по обходни направления. Необходимо е водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.
В посока Видин леките и лекотоварните транспортни средства до 10 тона се пренасочват от път I-1 Враца – Монтана след разклона за Бели извор по обходен маршрут по път III-162 в посока Вършец до кръстовището с път III-1621 през с. Сумер до включването по път I-1.
Товарните коли над 10 тона в посока Видин се насочват от I-1 по обходен маршрут по път III-101 Враца – Криводол и по път II-13 Криводол – Липен – Стубел – Крапчене до включването още веднъж по път I-1.
В посока София всички транспортни средства ще минават по обходен маршрут по път III-1302 Краводер – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол и по път III-101 Криводол – Враца до включване по път I-1.
Ремонтните действия включват създаване на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат сменени ограничаващите системи, тротоарните блокове и ще се усъвършенства отводняването в сектора от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м. С ремонта на оборудването ще се увеличи сигурността и удобството при пътешестване.
Съоръжението над река Ботуня е издигнато преди повече от 35 години - през 1981 година, и до момента не е главно ремонтирано. През февруари м. година беше установена щета на целостта на пътната плоча на моста и нужда от предприемането на ремонтно-възстановителни работи. Незабавно бяха подхванати ограничения за възобновяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.
Строително-монтажните действия ще бъдат изпълнени от „ ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М “ АД. Договорът им е на стойност 678 767.09 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще бъде сбъднат от „ Интерконсулт “ ЕООД. Техният контракт е за 11 040 лева с Данък добавена стойност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР