Монголия тази зима постави рекорд по количество сняг с 9,6

...
Монголия тази зима постави рекорд по количество сняг с 9,6
Коментари Харесай

В Монголия натрупа 9,6 мм снежна покривка

Монголия тази зима сложи връх по количество сняг с 9,6 мм снежна завивка, което не се е случвало от 1975 година, съобщи монголската новинарска организация МОНЦАМЕ, представена от Българска телеграфна агенция. 

Отчетените стойности са с 1,6 пъти повече от междинната стойност в дълготраен проект.

В Монголия най-вече снеговалежи са паднали през 2009 и 2010 година с регистрирани 8,5 мм снеговалежи в цялата страна, което е 1,4 пъти повече от нормалното. 

Националната организация за ръководство на изключителните обстановки осведоми, че в множеството елементи на областите Баян-Улегейски, Убсунурска, Хубсугулска и Централна, както и в някои елементи на Булганска, Средно-Гобийска, Източно-Гобийска и Хентийска,  този месец са паднали към 1,2-3,6 пъти повече снеговалежи в съпоставяне със приблизително регистрираните стойности.

Най-обилно количество снеговалеж от 1975 година е паднало в Уверхангайска, Завханска, Убсунурска, Централна, Хентийска, Източна, Сухе-Баторска и Източно-Гобийска област.

Миналия декември беше маркиран като най-снежния месец от 2012 година в Монголия със снеговалеж 1,9 пъти повече от дълготрайната междинна стойност. През януари обаче беше измерена 3,5 мм снежна завивка, а точно с 2 пъти повече от дълготрайната междинна стойност.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР