MoneyGram, една от най-големите компании в света за парични трансфери,

...
MoneyGram, една от най-големите компании в света за парични трансфери,
Коментари Харесай

Една от най-големите компании за парични трансфери ще има нов собственик след сделка за $1,8 милиарда

MoneyGram, една от най-големите компании в света за парични прехвърляния, ще има нов притежател. Madison Dearborn Partners, частна капиталова компания, ще купи бизнеса за $1,8 милиарда, предава Reuters.

Фондове, свързани с Madison оферират по $11 за акция на MoneyGram, 23 % над цената им при затварянето на пазара в понеделник. Пазарната ѝ капитализация се изстреля с 20 % до $10,7 след новината за договорката.

Миналия месец Reuters заяви, че MoneyGram в началото е получила предложение за $10,5 на акция от Madison, както и конкурентни оферти от Siris Capital Group и Advent International.

MoneyGram, която има съвсем $800 млн. чист дълг и над 150 млн. консуматори, се трансформира в цел за придобиване след неуспеха си да се конкурира с съперници като Western Union.

През последните години компанията нееднократно организира договаряния с евентуални купувачи. През 2018 година бе контрактувана продажба против $1,2 милиарда на китайската Ant Financial на Джак Ма, само че договорката пропадна поради терзания на американското държавно управление. През 2020 година се говореше, че тя може да бъде добита от Western Union.
 Western Union желае да придобие MoneyGram
2 компании за интернационалните преводи с офиси у нас може да се обединят

След провалената договорка с китайския колос на Джак Ма
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР