Монасите в Атон не желаят да приемат на посещение архиепископа

...
Монасите в Атон не желаят да приемат на посещение архиепископа
Коментари Харесай

Монасите в Атон не искат да приемат на посещение архиепископа от САЩ Елпидорф

Монасите в Атон не желаят да одобряват на посещаване архиепископа от Съединени американски щати Елпидофор, тъй като поддържа еднополовите бракове.

В публично послание до Вселенския патриарх, под чиято пълномощия се намира Света гора, монасите от манастирите в Атон желаят да се забрани идването на архиепископ Елпидофор в Атонската обител. 

Гневът на духовенството против американския архиепископ е,че той е направил кръщаване на деца от еднополови двойки. Светият синод на гръцката черква, както и управленията на манастирите в Атон направиха публично изказване с които осъдиха браковете сред еднополовите двойки, както и осиновяване на деца от тях. 

Само преди дни представителят на гръцката държавно управление съобщи, че доста скоро се чака смяна в законодателството за узаконяване на бракове сред еднополови двойки. След мощна реакция на църквата, а и огромна част от гръцкото общество, съгласно изследвания, през вчерашния ден министър председателят Мицотакис съобщи, че този проблем се отсрочва за неопределен срок. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР