МОН не смята да взима централизирано решение за затваряне на

...
МОН не смята да взима централизирано решение за затваряне на
Коментари Харесай

МОН обмисля гимназистите да учат разредено след 11 ноември

МОН не счита да взима централизирано решение за затваряне на учебни заведения и прекосяване към онлайн образование, стана ясно от изявление за Българска национална телевизия на министъра на образованието Красимир Вълчев. В понеделник той се самоизолира поради контакт с Covid-положително лице.

Продължава тактиката министерството да взема решенията за прекосяване към електронно образование случай по случай, на локално равнище. На 25 учебни заведения все още е позволено образование в електронна среда.

До 10 ноември ще се вземе взаимно решение сред МОН и здравното министерство за това по какъв начин ще продължи образованието на учениците от 8 до 12 клас, които са в двуседмично отдалечено образование до 11 ноември. Обмисля се и вид те да учат разредено, т.е. в повърхностен състав, само че в това време с регулярно присъствено образование. На този стадий обаче това е авариен вид.

Основната цел на МОН продължава да бъде оптимално присъствено образование на учениците. Паралелка минава към онлайн образование при най-малко 20% от децата с грипоподобни признаци, а цяло учебно заведение – при 15% заболели.

" Най-късно при започване на идната седмица ще вземем решение за след 11 ноември. Няма да има централизирано решение, ще се съобразим със стойностите по места. Всяко учебно заведение има прагови стойности за прекосяване онлайн - 20% от учениците с грипоподобни признаци. Целта ни е оптимално наличие ", уточни Красимир Вълчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР