МОН е започнало работа по промени в Закона за висшето

...
МОН е започнало работа по промени в Закона за висшето
Коментари Харесай

Вълчев: МОН е започнало работа по промени в Закона за висшето образование


МОН е почнало работа по промени в Закона за висшето обучение. Това съобщи на брифинг министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
След среща с родителския съвет на Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) и представители на Асоциацията на приключилите, Вълчев изясни, че на първо място е било конкретизирано, че сред тях е имало информационен проблем.
„ Съжаляваме за това, може би нашата неточност е това, че в по-голяма степен говорихме с шефа и ректора и по-малко или изобщо с родителите. Заявихме изрично, че никой от нас не желае да трансформира сполучливия модел. Напротив този модел би трябвало да се разраства и към други учебни заведения и градове. Единственият въпрос, който е стоял на дневен ред, е за смяната на правното отношение на шефа “, акцентира отрасловият министър.

„ Единственият спор, който сме имали обратно в дните е било дали това води до смяна в модела или не. Това, което беше сложено на разискване и, по което постигнахме единодушие, е да изразим мнение, че демонстрираме толерантност към сегашната фактическа обстановка. Нищо няма да се трансформира до момента в който не бъдат направени промени в нормативната уредба, включително и законовата. Ще образуваме работна група. МОН е почнало към този момент работа по промени в Закона за висшето обучение “, разгласи министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР