Момичетата от града са влюбени в Айрис – така трябва

...
Момичетата от града са влюбени в Айрис – така трябва
Коментари Харесай

Master of art: „Айрис“

" Момичетата от града са влюбени в Айрис " – по този начин би трябвало да се споделя тази публикация. Писали сме за доста пъти, всяка от нас е научила нещо от нея и, сигурна съм, тъкмо такива ще станем, като остареем. Нали, девойки?

Този филм е една рядка опция да надникнем зад невероятните шарени фотоси на Айрис и да забележим, че животът й е тъкмо подобен – цветен, ангажиран с какво ли не, изцяло актуален. Един 87-годишен режисьор (Албърт Мейзълс) снима своята 93-годишна другарка Айрис. Двамата имат на какво да научат фенове в пъти по-млади от тях.

въобще не е инцидентна фигура в света на модата и хубостта. Зад гърба й има десетилетия сполучлива кариера в областта на дизайна и интериора, работа с текстил и антики, безчет пътешествия с обичания мъж. Във кино лентата брачният партньор на Айрис навършва 100 години и съжителството на тези двама остроумни и симпатични старци повече от шест десетилетия сигурно им дава сили всеки ден. Самата Айрис неуморно повтаря, че е грозна, и по тази причина за нея стилът е доста по-голям от ефектната осанка. Айрис има голям фешън списък, който по забавен метод съчетава модели на великите дизайнери на предишния век с разнообразни екзотични облекла от пътешествията й. Още по-забележителна е сбирката й от бижута. Филмът дава опция да се видят доста от тези съкровища. Самата Айрис неуморно повтаря, че не следва правила, нито трендове, че е грозна, и по тази причина за нея е доста по-голям от ефектната осанка.

Все отново правила има и те се виждат. „ Айрис “ е късмет да открием по какъв начин се става фешън икона и да отбележим за себе си базовите правила на стила на Айрис Апфел . Ето какво забелязах аз:

Отличителният аксесоар. Големите кръгли очила на Айрис освен чудесно прикриват огромния й нос, само че и са нейна запазена марка. Тя има огромни кръгли рамки във всевъзможни цветове и с всевъзможни стъкла, те са толкоз грабващ вниманието аксесоар, че преобладават в цялостното й лъчение. В няколкото подиуми, в които се постанова да махне очилата си, Айрис наподобява просто на всяка доста остаряла жена.

Грамотна прическа. Къса коса, бяла, от време на време с леки нюанси на розово или лилаво. Айрис има няколко разновидността да носи косата си – леко разрошена или пригладена, съгласно обстановката. Нищо прекомерно, нищо неестествено.

Цветовете. Прекаленото е непокътнато за дрешника на Айрис. Прави усещане, че всичките й облекла са цветни и даже на фотосите като по-млада тя непроменяемо е облечена в ярки цветове. Дори обичаните й дизайнери са точно тези, които работят доста с забавни платове и ярки цветове – Унгаро, Лоран, Дрис ван Нотен. Когато е в черно-бяло, Айрис обезателно акцентира контраста с разнообразни геометрични десени.  Червило. Задължително, постоянно цветно, постоянно матово, нюансите зависят от дрехата.

Нищо на показ. И на фотосите от по-младите си години, и изключително през днешния ден Айрис е оптимално облечена – към врата й има гердани, на ръцете – гривни, дълги ръкави, панталони. Нейният език са облеклата, не тялото.

Бижутата. Да, Айрис обича огромни бижута. Само че не всевъзможни. Тя от дълго време е решила да събира и носи единствено гердани и гривни. Много рядко носи пръстен или брошка, обици – в никакъв случай. Те биха били допълнително дружно с огромните очила и герданите.

Смелост. Защото не всичко се получава постоянно и от време на време даже Айрис прекалява или няма задоволително въображение тъкмо този ден. Затова пък постоянно има възприятие за комизъм.

Чудесен, въодушевяващ филм, не го пропускайте!

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР