Момичетата от града ме изпревариха с възторжен за този сериал

...
Момичетата от града ме изпревариха с възторжен за този сериал
Коментари Харесай

Злокобна нощ, сериалът културен феномен

" Момичетата от града " ме изпревариха с възхитен за този сериал на HBO, само че това не пречи и аз да споделя възхищението си от него, съчетано с приятна и удовлетворена изненада. В края на краищата премиерното лятно заглавие пристигна съвсем от нищото, с цел да се трансформира в културен феномен, да възроди кариерите на Джон Туртуро и Майкъл Кенет Уилямс, да направи британеца Риз Ахмед звезда, да залепи милиони пред тв приемниците или компютрите и да кандидатства занапред за гилдийни награди. И тъй като рядко има нещо, което по едно и също време да интригува, забавлява, увлича, да ангажира прочувствено и да подтиква мозъка, заслуженото зрителско признание е факт - 9.1 в IMDb и 35-о място в класацията на уеб страницата за ТВ жанра за всички времена. А, не съм загатнал защо приказвам? За , несъмнено!

Назир " Наз " Хан (Риз Ахмед, от Лондон) е мургав малък строен юноша от пакистански генезис с живо и интелигентно лице, мохамеданин в Ню Йорк. Учи в лицей, усърден и дисциплиниран наследник, без опит с дамите. За да отиде на ваучър с другари в регион, който не познава, взима " назаем " таксито на татко си (което той има с още двама ортаци), обърква се, изгонва клиенти (не знае по какъв начин да изключи табелата " свободно " ). Сърце не му дава да отпрати безогледно настанилата се млада, грациозна, съблазнителна и атрактивна, но загадъчна брюнетка Андрея (София Блек-Д`Елия), която с един взор в огледалото го трансформира в мек восък и обуздан прислужник. Окончателното разнищване на мистерията, противоречивите и безспорните морални избори на героите всеки би трябвало да съпреживее самичък! Закарва я на плажа, по-късно - в богаташката ѝ къща в спокоен квартал (но се спречкват на улицата с двама заядливи и нападателни афроамериканци с тип на дилъри на трева, които го наскърбяват расово-верски, значим детайл). Тя го дрогира и напива (той не отхвърля, макар че към този момент се е заредил с амфетамини). Правят див, щур и несдържан секс, той заспива. Събужда се, намира я намушкана безчет пъти, мъртва, взима ножа със себе си (защото са си играли с него преди този момент и се е наранил). Забравя си ключовете, връща се, разрушава вратата, прави нарушаване с таксито, стопират го, аха да се измъкне, само че в сектора намират кървавото острие, преди да го освободят...

Баща му Салим (Пейман Моаади, иранецът от ), богобоязлив и работлив спазващ закона мъж, и екзотичната, забавна и послушна майка Сафар (Пурна Яганатан) са в потрес! Защитата инцидентно поема Джак Стоун (Джон Туртуро), на ниска цена навлек, от тези юристи, които вървят в " Бърза помощ " и се мотаят из секторите, рекламирайки се по спирките, в локалните канали и даже подкупващи служители на реда, с цел да раздават визитните им картички. Всъщност става известно интелигентен, бдителен, отракан и ядовит уединен мечтател с остри черти и саркастичен насечен диалект, до момента в който казусът не лишава пробивната, безцеремона и нагла кариеристка (търсeща медийна слава) от огромна компания Алисън Крау (Глен Хедли). Тя употребява и манипулира способената, образована и усърдна, с цел да влезе под кожата на фамилията. Не за дълго обаче...  От другата страна са сержант Бокс (Бил Камп), обръгнал, отракан и песимистичен, само че доста бдителен и проникновен набит и непохватен деец пред пенсия (въпреки ясните доказателства и улики усеща, че нещо не е както би трябвало, всичко е косвено), и прокурорката Хелън Уайс (Джоана Бърлин), погрозняла, набръчкана, само че елегантна, внимателна и натоварена професионалистка.

А пандизът (там е настанен Назир, не му позволяват гаранция) е обособен филм. В него господства гангстерът Фреди (Майкъл Кенет Уилямс, мно-о-о-го голям), дръглив, кльощав, изпит, само че нечовечен и рисков палач с плашещ мозъчен потенциал (чете да вземем за пример Джек Лондон, играе професионално шах, цитира Сун Дзъ). Той взима под крилото си " заека ", тъй като жадува за образован забавен диалог и грамотен и просветен събеседник, отличаващ се измежду дивите мускулести примати. А Наз се учи стремително (дали пък не е отговорен?)...

Едва толкоз ще повдигна завесата. Окончателното разнищване на мистерията, противоречивите и безспорните морални избори на героите всеки би трябвало да съпреживее самичък!

Боян Атанасов е жива софийска легенда, човек на живота, на киното, на театъра, на музиката. Само който не го познава, единствено той не се е впечатлявал от неговите енциклопедични познания в гореизброените области и освен в тях. За наша наслада Боян има личен блог, публикации от който публикуваме при нас с неговото общително единодушие. Останалите му титанични материали можете да откриете .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР