Момиченцето страдаше от тежко сърдечно заболяване - дилатативна кардиомиопатия Малката

...
Момиченцето страдаше от тежко сърдечно заболяване - дилатативна кардиомиопатия Малката
Коментари Харесай

Малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани над 1,3 млн. лв., не успя да се пребори

Момиченцето страдаше от тежко сърдечно заболяване - дилатативна кардиомиопатия
Малката Амая, която страдаше от тежко заболяване и се нуждаеше от незабавна сърдечна трансплантация, не съумя да се пребори. Трагичната вест заяви бащата на съвсем 2-годишното момиченце Калоян Абрашев в профила си в обществената мрежа.

" Мили хора, сърчицето на нашата звездичка Амая угасна. Моля да ни оставите със брачната половинка ми в този тежък за нас миг да скърбим ", написа съкрушеният татко.

Детето, което е диагностицирано с дилатативна кардиомиопатия и високостепенна митрална инсуфициенция няколко месеца след раждането, бе признато в реанимацията на Националната кардиологична болница в сериозно положение на 12 февруари. Седмица по-късно лекарите оповестяват на родителите, че сърцето е необратимо повредено и единственият излаз е трансплантация. Кардиохирурзите оперират Амая, като слагат непрекъснат пейсмейкър, а Калоян Абрашев и брачната половинка му Силвия приканиха за помощ в обществените мрежи. 



За сърдечна трансплантация, болнични разноски и медицински превоз бяха нужни към 750 000 лв., само че единствено в границите на 48 часа след апела на родителите по дарителските сметки към този момент имаше дарени над 1 300 000 лв., напомня. 

Въпреки вярата и вярата на хиляди българи, че момиченцето ще получи ново сърце, довечера Амая си отиде. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР