Моментна снимка на хората и условията на живот в цялата

...
Моментна снимка на хората и условията на живот в цялата
Коментари Харесай

Как НСИ ще брои постоянно пребиваващите в чужбина българи

Моментна фотография на хората и изискванията на живот в цялата страна ще записва идното Национално броене, което започва идната седмица. То демонстрира какво е положението към един избран миг – 0:00 часа на 7 септември 2021 година оповестяват от Националния статистически институт (НСИ). 

От там прецизират, че ще бъдат преброени всички хора, които обитават на територията на България към този миг, без значение дали са български или непознати жители, в това число търсещите леговище и получилите статут според Закона за убежището и бежанците. 

От българските жители, които не са в България към 7 септември, ще се преброяват тези, които отсъстват краткотрайно (за по-малко от една година) от страната. Българските жители, които обитават непрекъснато в чужбина, ще бъдат обект на броене в страните, в които живеят. 

Съгласно международната статистическа процедура ще бъдат преброени дипломатите и българските жители, които работят в задграничните представителства на страната и членовете на техните фамилии, военните и лицата в съставите на речни и морски кораби, които към сериозния миг на преброяването са отвън страната. 

Няма да се преброяват непознатите дипломати и чиновниците в дипломатическите задачи на територията на страната; задграничните военни, които са на задачи в страната, и лицата в съставите на задграничните речни и морски кораби, показват от Национален статистически институт. 

Ще бъдат преброени също по този начин всички жилищни здания и жилищата в тях, както и жилищата в нежилищни здания, в които към сериозния миг на преброяването живеят хора. Нещо повече, Национален статистически институт към този момент има географските координати на жилищните здания и след преброяването ще бъде сложена основата на статистически указател на жилищата в страната.

За преброяването не е значимо дали сме притежатели, наематели или наемодатели, а в какви условия живеем, за това по какъв начин стигаме до работното си място, дали хората с увреждания имат усложнения при достъпа до личния си дом, дали търсим интензивно работа. Затова преброяването на популацията е най-важното статистическо проучване, уточняват от Националния статистически институт. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР