МОМЧИЛ МЛАДЕНОВ е роден на 16 юли 1966 г. във

...
МОМЧИЛ МЛАДЕНОВ е роден на 16 юли 1966 г. във
Коментари Харесай

Момчил Младенов: За Враца трябва да се работи всеки ден и час

МОМЧИЛ МЛАДЕНОВ е роден на 16 юли 1966 година във Враца. Семеен, с две деца. Завършва приблизително обучение в Математическата гимназия " Акад. Иван Ценов " в града с отличен триумф и орден за реализирани високи резултати. Отново с отличен триумф приключва и Техническия университет в София. Преминал е курс по управнически умения към Нов български университет. През 2003 година приключва втория випуск на Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница ". От 2003 до 2007 година е заместник-кмет на община Враца с сектор " Икономика и европейска интеграция ". От 2007 до 2011 година е ръководител на комисията по капиталова политика към Общинския съвет в града. От 2012 до началото на 2017 година е шеф на общинското сдружение " БКС-Враца ". Областен шеф в служебния кабинет през 2017 година, назначен от президента Румен Радев. Освен с политическа активност Момчил Младенов се занимава и със фамилен бизнес от близо 20 години. Кандидат за кмет на община Враца, повдигнат от Коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

" Здравето на хората не би трябвало да е залог на политически борби "

- Г-н Младенов, какво ви стимулира да се кандидатирате за кмет на община Враца?

- Аз съм врачанин. Враца е моят дом. Тук съм роден, тук живее моето семейство, тук развъртвам своя бизнес и тук съм отгледал децата си.

Познавам добре проблемите на града, а също по този начин и на хората в него. Имам обстоен проект за решаването им и знам, че с поддръжката на съгражданите ми ще успеем да реализираме огромни резултати. Знам, че общинската политика е най-близка до жителите, до техните потребности и е ориентирана на първо място към ползите на локалните общности. Затова постоянно ще се застъпвам точно за тях. Хората не би трябвало да не помнят, че кметът е техен представител, а кметът не би трябвало да не помни, че е определен да служи на хората.

Силно имам вяра, че диалогичността и прозрачността стоят в основата на всяко положително ръководство. Тук мисля, че е мястото да загатна инж. Войслав Бубев - изтъкнат врачанин, с който имах достойнството да работя и от който научих, че това да работиш за хората е освен огромно самопризнание, само че и голяма отговорност.

- Като някогашен регионален шеф, зам.-кмет на Враца и общински консултант имате ясна визия кои са проблемите на града, от кое място би трябвало да се стартира?

- На първо време би трябвало да се възвърне разговорът с жителите и браншовите организации, да се понижи бюрокрацията и да се подсигурява достъпът им до администрацията и кмета на общината. За мен е доста значимо директното присъединяване на жителите в локалното самоуправление. Затова залагам на всекидневните директни контакти с тях, необятното разискване и предварителна оценка за въздействието на решенията на локалната власт, даване на цялостна информация, обществени диспути и изследване на публичното мнение. Приоритетно би трябвало да се вземат решение проблемите, посочени от жителите на общината. Но наред с тези дейности в един град непрекъснато се появяват проблеми, които навреме би трябвало да бъдат решавани. За община Враца би трябвало да се работи всеки ден и всеки час, хората би трябвало да показват мнението си, да се търси разговор и да се намират гъвкави, рационални и новаторски решения.

Винаги съм желал Враца да бъде зелен, чист и спретнат град, в който да имаме опцията да се радваме на красивата природа, която ни заобикаля. Редовното миене на улиците, а също и обновяването на уличното осветяване са залегнали като акценти в програмата ми. Развиването на културния живот, интензивният спорт и качественото обучение също са причина за повишение на стандарта на живот за врачани.

- Здравеопазването се оказа една от най-тежките язви във Враца, под въпрос даже е съществуването на врачанската болница... Има ли метод тя да бъде нормализирана и чия е отговорността за проблемите й?

- Проблемите на врачанската болница са насъбрани в продължение на доста години. А решението е в ръцете както на страната, по този начин и на локалната власт. Областната болница би трябвало непременно да се резервира и да се стабилизира, като се обезпечи взаимно финансиране от страната, общините като акционери, както и да се обезпечават средства от европейски планове. Аз доста държа да има поддръжка за медицинските практики в дребните обитаеми места, с цел да може всички да имат достъп до качествено опазване на здравето. Много са значими и профилактичните здравни стратегии. Здравето на хората не би трябвало да е
залог на политически борби.

- Обезлюдяването, демографският срив, високата безработица... това май са проблеми, които касаят освен Враца, само че и Северозападна България. До каква степен локалната власт може да предложи решения?

- Трябва да се обърне внимание на локалната стопанска система и локалния бизнес, като им се обезпечи елементарен достъп до административните услуги. Да се оздравят общинските сдружения и предприятия, както и осезаемото повишение на качеството на осъществяваните действия и комунални услуги. Оттам ще пристигна и повишението на заплатите на работещите в общинските предприятия, което ще задържи хората в града. Необходими са незабавни ограничения за подкрепяне на младите фамилии, с цел да може да се оправим с демографската рецесия. Затова би трябвало да се обезпечат безвъзмездни детски градини и ясли за всички деца в общината, както и безвъзмездни детски кухни. Общината може да подтиква раждаемостта посредством увеличение на еднократната помощ на здравно и обществено обезпечени родители при раждане на дете. Условията за живот в един град и положителните приходи са главното нещо, което може да задържи хората в едно обитаемо място. А това значително зависи от локалната власт.

Искам да създадем Враца по-привлекателно място за младите, с цел да имат тласък да се върнат в града ни. Това е предизвикателство, с което мога да се оправя - да основа условия, които да върнат децата ни назад тук, в България, в родния им град.

- Кои са главните цели, от които не смятате да отстъпвате?

- Основната ми цел като кмет на общината ще бъде откритото и дейно ръководство, както и подкрепяне на локалния бизнес, от който зависят работните места, а оттова и по-високите приходи. Аз съм диалогичен човек, обичам да поддържам връзка с хората и бих се съобразявал с техните рекомендации и отзиви. Затова ще прослушвам всеки, без да се преценявам с политическите му пристрастия и ще давам опция на всички да вземат участие в ръководството със своите рационални оферти.

- Как очаквате да протече акцията и надлежно кои са хората, на които разчитате за поддръжка?

- Разчитам на поддръжката на сътрудниците от предизборната коалиция, както и на всички поданици на община Враца. Враца е нашият общ дом и с цел да бъде този дом комфортно място живеене, всеки до някаква степен носи отговорност за това. Лично аз ще повеждам спокойна, положителна и виновна акция, само че няма да отминавам управническите неточности в миналия кметски мандат.

Вярвам, че ще ме поддържат всички, които припознаят моите хрумвания и правила, с които съм управлявал и работил до момента. Всички, които ме познават, знаят, че могат да разчитат на мен и няма да ги подведа. Обръщам се към хората, които желаят по-добър живот за себе си, бъдеще за децата си и почтени старини за родителите си.

- Защо " Българска социалистическа партия за България " би трябвало да завоюва вота във Враца?

- Защото предлага по-добра опция и постижима обществена политика - все неща, от които се нуждаят врачани. Много от моите хрумвания срещнаха необятна поддръжка измежду членовете и симпатизантите на обединението. Такива са предложенията за безвъзмездни детски градини, обществена политика, развиване на дребния и междинен бизнес, инфраструктурни планове в дребните обитаеми места, а също и стимулиране на младите фамилии. Тази политика дава действителни благоприятни условия за възстановяване качеството на живота на хората, което подхожда на междинното европейско ниво. Точно това ще ни даде опция да се приближим повече до Европа. Надявам се жителите на община Враца да видят в мое лице индивида, който може да обезпечи условия за по-добър живот. Защото Враца има потребност от добър собственик, с цел да можем да върнем града на врачани!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР