Момчил Лазаров - новият председател на Тръст Синя България говори

...
Момчил Лазаров - новият председател на Тръст Синя България говори
Коментари Харесай

"Синя България": Всеки, който иска да стане президент на Левски, ще може да кандидатства

Момчил Лазаров - новият ръководител на Тръст " Синя България " приказва пред публицисти през днешния ден и описа по какъв начин е бил определен за подобен от Управителния съвет и разяснява прословутата концепция за основаване на съдружие, което в бъдеще да придобие акциите на и да управлява някои процеси в клуба:
" По специалност съм юрист, а другояче предходната седмица на Общото заседание на Тръст " Синя България " бях определен за член на Управителния съвет, след това и самият УС ме избра за ръководител. Не мисля, че съм определен с някаква такава цел. Това е един развой, който занапред ще стартира да се почистват хилядите елементи, които предстоят. Това е едни развой, който може да отнеме доста дълго време. Не съм определен с такава цел и такива мисли. Искам да кажа, че това, което посочихте за изненадата от обединяването в общността, за мен не е толкоз огромна изненада. Не мисля, че " синята " общественост в миналото е била разграничена за това Левски да има едно несъмнено и съответно на неговата история бъдеще. Всички общности в тази " синя " общественост в последна сметка имат една и съща цел и би трябвало е добруването на Левски и това, че по някакви тематики може да има някакви разлики, не заплашва и не заобикаля от тази обща цел ", стартира Лазаров и по-късно разясни:

" Всичко още е в една доста, доста начална фаза. Много въпроси ще пораждат и ще би трябвало да бъдат решавани. Но, като цяло, концепцията, която изначално започнахме да обсъждаме и ще се опитаме да осъществяваме като план е, че акциите на Левски, защото Левски е акционерно сдружение, и по-точно мажоритарният пакет акции, т.е., който разрешава да се взимат решения, ще преминат в едно съдружие на почитателите на Левски. Това са жестоко казано 50% плюс една акция. Това е концепцията на това съдружие – общолевскарско съдружие, не съдружие на една, две, пет фракции, фен-клубове и така нататък Цели се в действителност общолевскарско съдружие – един огромен брой последователи на Левски, които дружно, а не поотделно, да могат да дефинират бъдещето на своя клуб. Това е избирането на Надзорен съвет на сдружението, така наречен президент и останалите членове на Народно събрание, които към този момент пък надолу по управническата конструкция да назначат своя екип, с който да реализират задачите на Левски ", сподели още той.
" Образно казано - всеки, който желае да стане президент на Левски, ще кандидатства пред това съдружие с някакъв проект, с стратегия по какъв начин ще осъществя своите визии и по какъв метод. Ако успее да убеди членовете на това съдружие, които би трябвало да са настина доста, не става въпрос за 100-200-500 индивида, а за доста повече, те да му гласоподават това доверие в някакъв интервал от време, примерно 5 години, в които да е отпред на Левски и да осъществя тези свои проекти, в това число финансиране ".
" Предстои съставяне на една работна група, която господин Ивков загатна, че тя би трябвало да бъде основана до края на този месец. Различните участници в този развой, които ще бъдат в действителност доста, да излъчат свои представители, които да вземат участие в тази работна група, с цел да може всички тези въпроси да стартират да се разискват към този момент по един действен метод – да се слагат въпросите и да се търсят техните решения ".

" На този стадий няма по какъв начин да разясняваме нито цифра, нито по какъв начин ще се случват всички тези процеси, само че една от концепциите, в това число и на сегашния мажоритарен акционер Наско Сираков и на Станимир Стоилов, които също категорично показаха поддръжка за такова съдружие е, че това съдружие и членовете му със своите имуществени вноски ще образуват най-малко някаква част от бюджета на Левски. Те ще могат да подсигуряват един най-малко, който Левски ще получава всяка година и по този метод на него ще му доста по-лесно да възнамерява своята финансова година и своите финансови рамки. Това сигурно е едно от нещата, които това съдружие ще прави за Левски непосредствено, директно. От тази позиция, сигурно ще би трябвало да има някакви имуществени вноски, които да са съответни за образуването на подобен бюджет. Какъв ще бъде техният размер, това следва да се разисква ", разкри още Момчил Лазаров.
Преди дни в медиите се появиха изявления по тематиката " Какъв ще бъде размерът на минималната вноска " в това съдружие - какви са първичните хрумвания в тази тенденция!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР