Момчил ДойчевНяколко въпроса и възможният алтернативен отговор:Кога избухна бомбата край

...
Момчил ДойчевНяколко въпроса и възможният алтернативен отговор:Кога избухна бомбата край
Коментари Харесай

Трябва ни политически разум, за да не докараме Радевските копейки на власт през септември

Момчил Дойчев

Няколко въпроса и вероятният " различен " отговор:

Кога избухна бомбата край кортежа на Гешев? Кога внезапно Сарафов разгласи война на Гешев? Защо Гешев се обърна срещу Борисов? Кое раздруса руско-мафиотското политико-юридическо-олигархично задкулисие?Когато се появи най-малката опция да се сформира постоянно евроатлантическо държавно управление! Кое накара ППДБ да вървят към самоубийствени избори измежду лято?

Мислехме, че единствено политическо необразованото простолюдие не схваща какво става. Оказа се,че високо образовани интелектуалци, професори в своята област са политически необразовани съвсем като чистачките в техните офиси. Тази интелектуалска радикализация, която следим от три години, може да бъде обяснена с това, че на тези хора им е писнало. Писнало им е от това, че сме пленена страна и вървим лъкатушейки, само че с наклонност надолу към този момент 20 години. На мене да не би да не ми е писнало като виждам какви хора ни ръководят? Само че аз не назовавам ръководещите " тикви " и " каскети ", тъй като разбирам, че в такава система, която органичен не претърпявам, и ангел да си - ставаш като демон, в случай че искаш да оцелееш. Защото в случай че не бяха " тиквата " и " каскета " нали щяха да са други, може би и несъмнено по-лоши и от тях? Та по тази причина се очаровам и до момента от разказа на митингите от 2020 година

Как може да вярваш, че като свалиш двама души от власт ще смениш системата? Оказа се, че сменяш един " провинен " с различен, още по-голям " провинен ". И това не е от в този момент - следим го повече от 20 години - " неприятният " Костов " бе заменен от " положителния цар ". Да, само че след " 800 дни " " положителният цар " стана " неприятният цар " и след това бе заменен от " положителния " Станишев ", след това " неприятните " Станишев, Цар и Доган бяха заменени от " положителния Бойко ", след това и Бойко стана неприятен и бе заменен от " положителния президент Радев ". А когато и Радев стана " неприятен " пристигнаха " положителните ", само че не изкараха и 7 месеци на власт.

И по този начин ставаше от неприятно по-лошо...

Политика не се прави с революции - те в множеството случаи не водят до нищо положително. Защото смисълът на политиката не е във войната сред политиците и институциите, а в работата им дружно в името на общото богатство.

Да, само че по какъв начин да стане това в ценностно разграничена и все по-разделяна и настръхнала страна като България?

Разум, политически разсъдък е нужен, с цел да не изпуснем и последния трен и докараме Радевските копейки на власт през септември. И тогава ще търсите " конституционно болшинство ", само че няма да имате такова и никакви вероятни през днешния ден качествени промени няма да бъдат вероятни! И тогава с какви очи ще вършиме коалиция по насила?
Как може да не разбирате обикновени политически правила?

Да. Изход от тази мафиотско олигархична система има! Но би трябвало и двете страни, дето се пишете евроатлантици, да пречупите личното си егоистично " Его " с огромно " Е "! Смирете се и договорете държавно управление с еднообразно отдалечени, само че качествени хора, които могат да свършат грандиозната задача, пред която е изправена България- да скъса с проруския посткомунизъм, с съветския олигархичен модел и да реализира първокласен скок от хибридна към консолидирана народна власт. Едва тогава България ще стане мощна и демократична, а няма да бъде за смях в Европа и целия свят!М
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР