Момчетата - на 14 и 15 години, били закупили наскоро

...
Момчетата - на 14 и 15 години, били закупили наскоро
Коментари Харесай

Ученици, стреляли по автобус в Пловдив, отиват в Дом за малолетни

Момчетата - на 14 и 15 години, били закупили неотдавна пневматични револвери от оръжеен магазин в града

Районна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане във връзка със стрелбата по рейс от градския превоз, оповестява.

На 23 февруари 2023 година, в Пловдив, към 14:30 часа, е бил подаден сигнал от водач от градския превоз, че до момента в който е бил на спирка в квартал " Христо Смирненски “, против улица " Юндола “, са били създадени изстрели. Един от тях е счупил предното обзорно стъкло на транспортното средство. Сформирана е дежурно-оперативна група, която е посетила местопроизшествието. При осъществения оглед са били конфискувани и материални доказателства – сачми.

При извършените оперативно-издиравателни мероприятия са открити причинителите на действието – две малолетни момчета, на 14 и 15 години, възпитаници. Едното от тях, в наличието на татко си, закупило неотдавна пневматичен револвер от оръжеен магазин в град Пловдив. Детето се похвалило на приятеля си, който също отишъл и закупил самичък същия пневматичен револвер.

Двамата малолетни се качили в жилището на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж, стреляли по преминаващи хора и коли в продължение на към един час. Освен повреденото стъкло на рейса, има потърпевши и две лица – малолетно момче на 14 години, което се е намирало на улицата, и в чиято ръка попаднали два от изстрелите, както и полицейска служителка, която не е била на работа и не е била с униформа. При нея сачмите са минали директно до главата.

Двете малолетни момчета са арестувани за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. По отношение на тях наблюдаващият прокурор е постановил мярка по Закона за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни - настаняване в Дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни към ОД на Министерство на вътрешните работи за избран период. Там обитават лица с противообществени прояви.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на брифинг на Районна прокуратура – Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, в който участваха Петър Петров, областен прокурор, и ст. комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР