Момчетата и момичетата са по-различни, отколкото си мислите. И първите

...
Момчетата и момичетата са по-различни, отколкото си мислите. И първите
Коментари Харесай

5 причини, поради които е по-трудно да се роди момче, отколкото момиче

Момчетата и девойките са по-различни, в сравнение с си мислите. И първите разлики се появяват още преди раждането

Някои са сигурни, че бременността с момче или момиче може да се дефинира даже от формата на корема. Лекарите считат, че това е мит, само че от това той не става по-малко твърдоглав.

Има обаче доста признаци, които индиректно демонстрират пола на нероденото бебе . В последна сметка бъдещите синове показват темперамент още преди раждането. Често на майката ѝ е мъчно и ето за какво.

По-висок риск от заболяване

От майката зависи освен бъдещото бебе, само че и нейното благоденствие. Бебетата в утробата спят, ядат, създават боклуци. Сред последните са субстанции, които могат да предизвикат развиването на инфектиране в тялото на майката. И тук момчетата изпреварват девойките: възпалението при дамите, които раждат синове, се появява по-често, в сравнение с при майките на дъщери.

По-висок риск от аномалии на плода

Тя е заложена от природата . При момчетата еволюцията по-често си прави опити. Момичетата са по-малко склонни да имат генетични аномалии и разновидности, както и вродени недостатъци като херния, луксации, глухота, страбизъм, говорни нарушавания.

Момичетата фиксират в себе си потребни функционалности, които са наследени. Докато при момчетата природата тества тези функционалности и не постоянно „ новите екстри “ се оказват потребни.

По-висок риск от затруднения при раждане

Специалистите споделят, че момчетата са по-крехки същества, беззащитни против външни въздействия. Техният предел на болежка е по-нисък, девойките се оправят по-добре с болката. Следователно процесът на раждане, който самичък по себе си е много травматичен както за майката, по този начин и за детето, е по-лош за момчетата.

Момчетата нормално са по-едри

Средната височина на момчето при раждане е 50-52 см, девойките – от 49 до 51 см. Съответно тежестта е по-голямо. И колкото по-голям е плодът, толкоз по-трудно е раждането , толкоз по-висок е и рискът от разкъсвания. Вероятността от незабавно цезарово сечение също е по-висока, в случай че се роди момче. Това откриха учени от университета в Кеймбридж.

Повишен риск от неврологични разстройства

Статистиката демонстрира, че момчетата са по-склонни да бъдат диагностицирани с ADHD – разстройство с недостиг на вниманието и хиперактивност. Коренът на казуса тук се крие в особеностите на вътрематочното развиване на плода.

По време на бременността се създава доста значимо вещество – спермин. Ако концентрацията му е прекомерно ниска, тогава рискът от погрешно развиване на плода и неврологични аномалии при бебето се усилва. И най-често равнището на спермин пада, в случай че една жена носи момче.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР