Момче на 14 години беше блъснато снощи от автомобил на

...
Момче на 14 години беше блъснато снощи от автомобил на
Коментари Харесай

НСО: Водачът ще поеме отговорност за инцидента, при който пострада дете

Момче на 14 години беше блъснато нощес от автомобил на Национална работа за защита на столичния бул. Драган Цанков. То е признато в болница „ Света Анна “.

Вътрешният министър Младен Маринов изясни, че няма данни в автомобила на НСО да е имало охранявано лице:

“Знаете, че следствието към този момент се води от Военна прокуратура, тъй като те са способени във връзка с чиновниците от НСО. Информацията, която имаме е, че автомобилът се е придвижил независимо. По данни на сътрудниците не е имало охранявано лице в автомобила “.

Премиерът Бойко Борисов също разяснява случая с автомобил на НСО:

" Те по-навреме, по-коректно и бързо да осведомят обществеността какво е станало. Пази Боже да има подобен случай, пъклен неприятно е, само че би трябвало правилно да се каже. Ако сравните двете прессъобщения, когато Цвета Караянчева катастрофира и вчерашната злополука, дори освен това, пробваха се през жълти, лъжливи, подправени уеб сайтове бих споделил, без да се оправдавам, да кажат, че гавазите на Борисов са провокирали злополуката, тъй че упрекът ми е, че не в точния момент и неточно осведомят обществеността ".

Пред БНР доктор Славчо Близнаков, изпълнителен шеф на болничното заведение, посочи, че потърпевшото дете е със съчетана контузия – черепно-мозъчна контузия, има тежка лицево-челюстна контузия, травма на бял дроб и счупена предмишница. Продължават диагностичните проучвания.

„ Има гръдна и коремна контузия, които би трябвало да бъдат проследени, тъй като може да доведат до затруднения, което се надяваме да не се случи “, добави той в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

Д-р Близнаков посочи, че в болничното заведение е настанено и 14-годишно момиче, което е потърпевшо при друга злополука: „ Има черепно-мозъчна контузия, мозъчна травма, няма директна заплаха за живота “.

НСО удостовери готовността лидерът да поеме отговорността за снощната злополука, при която техен автомобил блъсна 14-годишно момче на столичния бул. " Драган Цанков ".

Детето е в тежко, само че устойчиво положение

Детето е в тежко, само че устойчиво положение, оповестиха по-рано от болница " Света Анна ". Пред " Хоризонт " представителят на НСО Веселин Нинов съобщи:

“Ние не бягаме от отговорност. Водачът на нашия автомобил е бил самичък. Той е високоподготвен експерт. Същото важи и за всички водачи на Националната работа за защита – те минават през солидна подготовка, умел е. За страдание никой не е застрахован от сходни тежки произшествия. Моля да имате поради, че е в развой досъдебно произвеждане и сме лимитирани във опциите си да предоставим избран вид информация. Ние към този момент декларирахме и още веднъж удостоверяваме подготвеност всички нужни дейности при открито отговорно държание на нашия лидер, да бъдат подхванати “.

Междувременно от пресцентъра на Националната работа за защита обявиха пред БНР, че тиражирана информация, че две деца са потърпевши при случая с автомобил на службата нощес, не дава отговор на истината.

Пострадало е единствено едно дете. НСО удостоверява готовността лидерът да поеме отговорност и твърди, че ще бъдат понесени всички произлизащи от закона последици, в случай че се потвърди виновност.

От НСО още веднъж показват дълбокото си страдание за случая и откровено се надяват, че потърпевшото дете ще се възвърне бързо.

Автомобилът не е специфичен режим на придвижване

В предаването " Хоризонт за вас " Веселин Нинов, представител на НСО, сподели:

" Досъдебната фаза е в самото си начало, води я Военно-окръжната прокуратура, те са способният орган, който би трябвало да се събере и да проучва обстоятелствата, след което ще излезе с постановление… Ние сме една от двете страни в пътния случай и когато едната страна си разреши да споделя информация, която е тематика на изследване от други способени органи, ще сложим другата страна в неравностойно състояние. Второ, незабавно влизам в догадка на нарушаване на закона… Водачът е бил самичък, автомобилът не е специфичен режим на придвижване, автобусът е бил обикновен, дежурството е било рутинно, лидерът е дееспособен, има задоволително опит… Всички участници в случая са с негативни проби за алкохол... Има задоволително очевидци на случая... От самото начало представители на управлението на службата бяха на мястото на случая, след това бяха и в болничното заведение. Следим тясно развиването в положението на потърпевшото момче, държим връзка и с родителите му, надяваме се най-скоро време да успеем персонално да поднесем извинения ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР