Моля ви най-настойчиво за трезва оценка на реалността и апелирам

...
Моля ви най-настойчиво за трезва оценка на реалността и апелирам
Коментари Харесай

Започна натиск за отмяна на решението за Синята зона в жк „Братя Миладинови”

Моля ви най-настойчиво за трезва оценка на действителността и моля за анулация по всевъзможен вероятен метод на това незаслужено взето решение, написа в писмо до проф.Турманова и кмета

Жители на бургаския жк „ Братя Миладинови ” не утвърждават признатото уголемение на Синята зона пред блоковете им. Това се случва близо 10 дни, откакто решението бе гласувано от Общинския съвет по предложение на „ жители, събрали подписка в подкрепа на въвеждането на платено паркиране ”. В няколко сегашни писма до локалния парламент, други жители, които очевидно не са били осведомени с въпросната подписка, разказват своите съображения срещу разширението на Синята зона, които са в подтекста на предходен опит от нейното нарастване през годините.

Както Флагман писа в края на януари, с въвеждането на три нови така наречен „ подзони ” в комплекса, няколко до момента паркинги за свободно паркиране, стават платени. Общият брой на новите места, разчертани със синя багра и предлагани като „ услуга ”, е 705. Докладната бележка, с която бе входирана за разискване първичната концепция, бе структурирана по същия метод, по който бяха структурирани и предходните – в аргументативната част бе разказано, че желанието идва от самите живущи в региона, поради неспособност да намерят паркоместа, само че без да се показа съответната подписка, с цел да се види общият брой на хората, поискали разширението.



 „ По този метод не се взема решение казусът с паркирането, а се измества по-нататък, в периферията на града, като дружно с това се попълня хазната, жестоко казано, от въздуха. Ако Синята зона е средство за задръстване на дупките в бюджета, то за бургазлии тя е следващата пробойна в корпуса на лодката, наречена обществено благоденствие. Събраната, съгласно информацията, до която доближих в интернет, подписка от жители, подкрепящи разширението, никога не отразява мнението на 95% от живущите в регионите, разказани в предлагането, което към този момент е гласувано. Ако подписалите се са проспериращи, добре за тях, само че преобладаващата част от хората в тези региони, колкото да свързват двата края. Моля ви най-настойчиво за трезва оценка на действителността и моля за анулация по всевъзможен вероятен метод на това незаслужено взето решение за разширение на Синята зона в Бургас ”, , адресирано до ръководителя на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова, до кмета на община Бургас Димитър Николов и до регионалния шеф проф. Мария Нейкова, бургазлията/ката С.С.М., чието цялостно име е заличено в уеб страницата на локалния парламент.



Той или тя не са единствените. В тъжба, оповестена на уеб страницата на Общинския съвет на 1 февруари 2023 година, само че постъпила до администрацията на 30 януари 2023 г.  – ден преди да се гласоподава предлагането –

„ Днес инцидентно ни стана известно от медийни изявления, че се планува отделяне на „ Синя зона ” в междублоковото ни пространство (подзона 27, бел.ред.). С актуалното писмо изрично възразяваме и показваме нашето противоречие съответно и единствено по отношение на планувания „ паркинг 11 ” в „ подзона 27 ” в региона на блоковете 133, 134 ”.

По информация на Флагман пък хората от блоковете в региона на „ подзона 28 ”, също са извънредно несъгласни с предлагането, макар цитираната в докладната от предишния месец подписка. Според тях хората, които са били „ за ”, са „ доста дребна част от живущите в региона ” и мнението им не дава отговор на общия консенсус – паркингите пред блоковете им да НЕ стават платени. Те са на прага на това да започват „ контра ” подписка, с която също да упорстват за анулация на решението.

По думите на хората, с които говорихме в този регион, никой не им е представял подписка и повечето от тях са разбрали за протичащото се посредством медиите, които се добраха до информацията за разширението към седмица преди то да влезе на разискване в локалния парламент.

Във връзка с към този момент признатото уголемение на зоната пък в регистъра на , обвързвана със закупуването от страна на Общината нови 40 броя автомати за платено паркиране. Стойността на поръчката е 621 108 лева без ДДС- по почти 18 000 лева на машина. В нея е разказано, че 7 от машините ще бъдат сложени на нови места, до момента в който останалите 33 броя ще заменят в този момент съществуващите такива, ситуирани в останалата част на Синята зона.

Флагман се свърза с Община Бургас, с цел да потърси позицията на администрацията:

" Има решение на локалния парламент, което сме длъжни да осъществим. До него се стигна точно след искане за разширение на зоната, отправено от поданици на комплекса ", споделиха от Общината.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР